Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ξέσπασε κόντρα για το χάος με τις πλημμύρες στα δυτικά προάστια

 «Τα ρέματα υπ' ευθύνη μας έχουν καθαριστεί» το «καρφί» στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής
Κόντρα ανάμεσα στην περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Υποδομών ξέσπασε για τις καταστροφές στη δυτική Αττική μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της Πέμπτης στην Αθήνα. Η Ρένα Δούρου με ανακοίνωσή της «δείχνει» το υπουργείο Υποδομών για τις ευθύνες σχετικά με την κατάσταση στο ρέμα της Εσχατειάς, στα όρια του οποίου βρισκόταν το τριώροφο που κατέρρευσε την Πέμπτη στο Καματερό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυρίας Δούρου «η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με τη μελέτη του Υπουργείου στο συγκεκριμένο σημείο θα κατασκευασθεί κιβωτοειδής αγωγός εσωτερικών διαστάσεων 6,0μx4,0μ, ο οποίος θα διέρχεται σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από την υπόψη οικοδομή. Ενδιάμεσα η κοίτη του ρέματος θα παραμένει ανοιχτή, προφανώς για να ενσωματωθεί σε μελλοντικά έργα ανάπλασης».
Κατά την κυρία Δούρου η Περιφέρεια της οποίας προΐσταται «έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, που σημαίνει καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών».
Επιχειρεί, επίσης, να καθησυχάσει όλους όσοι βρίσκονται κοντά σε ρέματα υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα φρεάτια (σ.σ. που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας) έχουν πρόσφατα συντηρηθεί και βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου