Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Την Μεγάλη Τετάρτη ψηφίζεται η εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Την Μεγάλη Τετάρτη θα συζητηθεί στην Βουλή η πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία. 
Την ανατροπή στον αρχικό προγραμματισμό περί διεξαγωγής της συζήτησης, στις 3 το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, προκάλεσαν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχουν καταθέσει οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του ΣΥΡΙΖΑ,  η εξεταστική επιτροπή θα ασχοληθεί με «τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της υγείας από το 1997 έως το 2014». Αντικείμενο θα είναι το σκάνδαλο της Novartis, της ιδιωτικοποίησης του Ερρίκος Ντυνάν καθώς και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, και για την περίοδο από το 2015, που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και μέχρι σήμερα, καταθέτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μαζί με τους ανεξάρτητους βουλευτές Γιώργο Καρρά και Ευστάθιο Παναγούλη. Σύμφωνα πάντως με τα ισχύοντα, η πρόταση της ΔΗΣΥ δεν προβλέπεται να συζητηθεί, καθώς την υπογράφουν 21 βουλευτές, ενώ χρειάζεται 60 για να τεθεί υπό συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου