Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

 


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Δεύτερα 31 Αυγούστου 2020 με τηλεδιάσκεψη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας κ. Ανέστης Φωτόπουλος αναφέρθηκε στα εξής:

    «Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 31/08/2020, αναφέρθηκα στην ύπαρξη μιας ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο από τη λειτουργία της Μονάδας Ανακύκλωσης και μεταξύ των άλλων τόνισα: από την ημέρα που τοποθετήθηκε στο χώρο αυτό, υπάρχει μεγάλη προσέλευση από ρακοσυλλέκτες από όλη την Αττική, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις ή φορώντας μάσκες,οι οποίοι προσέρχονται με την πραμάτεια τους (από πλαστικά μπουκάλια και ανοξείδωτα κουτάκια) μέσα σε καροτσάκια και μεγάλες σακούλες.

Οι οσμές από τη λειτουργία της έχουν αναστατώσει τους κατοίκους, που η ζωή τους γίνεται καθημερινά ανυπόφορη λόγω και της ζέστης.



Λόγω του μεγάλου όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών η αναμονή για να τα τοποθετήσουν στα μηχανήματα είναι πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τον τοίχο του Πανεπιστημίου για τις ανάγκες τους.Στη συνέχεια εισέρχονται στην παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα ακριβώς, πλένονται, τρώνε και κάθονται στα παγκάκια, φυσικά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται λόγω του κορονοϊού. Το πιο σημαντικό είναι ότι τις ίδιες ώρες στην παιδική χαρά βρίσκονται παιδάκια με τους γονείς τους για να παίξουν. Αυτό δημιουργεί εκνευρισμό και ένταση μεταξύ των γονιών και των συγκεκριμένων επισκεπτών.



Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου και ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων και των παιδιών είναι μεγάλος.

Πρόκειται για μία ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ που άμα σκάσει οι συνέπειες θα είναι τραγικές για τους κατοίκους της περιοχής.

Καλούμε το Δήμαρχο να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνσή της πριν να είναι αργά.»




Ανέστης Φωτόπουλος

6942486444

Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας

Δημ. Παράταξης "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου