Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Γ.Καρατζαφέρης: Στη δραχμή η Ελλάδα το 2013


Απαισιόδοξος για το οικονομικό μέλλον της χώρας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στη ΝΕΤ εκτίμησε ότι την Άνοιξη θα έχουμε νέα μέτρα και νέα δόση και πως μέσα στο 2013 θα βγει η χώρα από το ευρώ, προσθέτοντας επίσης ότι υπάρχει ελπίδα μόνο με τη δραχμή.

Ο κ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά: «από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα», επισημαίνοντας ότι ήταν μια δύσκολη συμφωνία μεταξύ ΔΝΤκαι Μέρκελ και πως η χώρα απείχε από τις διαβουλεύσεις.

Εκτίμησε δε ότι την Άνοιξη θα κληθούμε να λάβουμε νέα μέτρα και νέα δόση. «Πριν φορέσουμε κοντομάνικα θα τρέχουμε για νέα μέτρα και νέα δόση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τους κ.κ. Σημίτη, Καραμανλή και Παπανδρέου για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, ενώ σε ερώτηση ποια κυβέρνηση ήταν η καλύτερη δήλωσε ότι «η κάθε μία κυβέρνηση ήταν χειρότερη από την άλλη, γιατί ήταν χειρότερες οι περίοδοι που κυβέρνησαν».

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε ότι «αν δεν βιαζόταν το 1993 θα γινόταν ένας καλός πρωθυπουργός το 1996, τώρα όμως είναι όμηρος των καταστάσεων».

Επισήμανε ότι η μόνη λύση είναι να υψώσουμε το ανάστημά μας, ενώ υπογράμμισε ότι έγιναν λάθη τακτικής.

Για την Εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο, υποστήριξε ότι οι όποιες Εξεταστικές είναι ατελέσφορες και δεν οδηγούν πουθενά, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη χρονική στιγμή που κατέθεσε την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ

Συμπλήρωσε επίσης ότι η συνταγή του μνημονίου δεν οδηγεί πουθενά και πως είναι λάθος η πλήρης απεμπόλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Στην ερώτηση που διαφωνεί με τον πρωθυπουργό, απάντησε: «με τον Αντώνη Σαμαρά διαφωνώ σε όλα, με τη συνείδησή του δεν διαφωνώ».

Για την τρικομματική κυβέρνηση, ανέφερε ότι του κάνει θετική εντύπωση η ομαλή συνεργασία του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο, καθώς ο ίδιος έχει ζήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, στιγμές έντονης αντιπαλότητας μεταξύ των δύο.

Ερωτηθείς για τη Χρυσή Αυγή αλλά και τον χαρακτηρισμό του ακροδεξιού που του απέδιδαν, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι αυτός του ακύρωσε την πολιτική του ευρωστία και πως πολλοί τώρα μέσα στο Κοινοβούλιο αναπολούν τις εποχές που ήταν και εκείνος στη Βουλή.

Για τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι επειδή το κόμμα έχει τις δικές του αιχμές όλο και πιο πολλοί πολίτες το προτιμούν, σημειώνοντας ότι αν περάσει το αίτημα για την ακύρωσή του, αυτό θα είναι «πολιτικός κρετινισμός» και θα ανέβουν τα ποσοστά της και θα γίνει πρώτο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου