Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Κραυγή απόγνωσης των αστυνομικών για τα κρατητήρια – σταύλους


«Βόμβα» που απειλεί την κοινωνία, τον Έλληνα αστυνομικό και τον κρατούμενο, χαρακτήρισε το ζήτημα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γρ. Γερακαράκος. Έκανε λόγο για «κρατητήρια - σταύλους» και είπε πως η χωρητικότητα των κρατητηρίων στην Αττική έχει κορεστεί και ότι ο αριθμός των κρατουμένων είναι τριπλάσιος από τον προβλεπόμενο. Δήλωσε πως «τα πράγματα είναι τραγικά», πλέον, και ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας με νομοθετικές ρυθμίσεις για τον χρόνο κράτησης.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στη συνέντευξη παρέστη ο Ταξίαρχος Αντώνης Δουκιατζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχηγείου για την επίλυση του προβλήματος και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από τις φυλακές που δεν δέχονται ποινικούς κρατουμένους.

Ο δικηγόρος Ηλ. Νικολακάκος, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, μίλησε για το θέμα από την πλευρά των συνηγόρων, καθώς και για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που προκαλούν την περαιτέρω κράτηση των μη ποινικών κρατουμένων.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Σπύρος Κρικέτος, έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα» μέσα στα αστυνομικά τμήματα, λόγω των υπεράριθμων κρατουμένων, για ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο, όπως υποστήριξε, δεν φροντίζει να εφαρμόζεται ο νόμος και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ένωση.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Ν. Καραδήμας, κατέδειξε το πρόβλημα της συστέγασης απλών, μη ποινικών κρατουμένων στο ίδιο κελί με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου. Μίλησε, επίσης και για ακραία περιστατικά ανθρώπων που έρχονται μόνοι τους να προσαχθούν, λόγω ανέχειας.

Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου