Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Οργή Ερντογάν για τον «Σουλεϊμάν»


Λάβρος εναντίον της τηλεοπτικής σειράς «Σουλεϊμάν ο Mεγαλοπρεπής», εμφανίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θεωρώντας ότι το σενάριο «αδικεί» τον Σουλεϊμάν. Το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο για «έλλειψη σεβασμού».

Σε ομιλία του στα εγκαίνια περιφερειακού αεροδρομίου στην Κιουτάχεια, ο Ερντογάν άσκησε σκληρή κριτική στο σίριαλ «Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας» όπως λέγεται στην Τουρκία (στην Ελλάδα προβάλλεται με τον τίτλο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής»).

«Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής πέρασε όλη του την ζωή πάνω στο άλογο. Δεν είναι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται στην τηλεοπτική σειρά», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενοχλημένος προφανώς από το γεγονός ότι το σίριαλ ασχολείται με τις ίντριγκες στο χαρέμι του σουλτάνου.

«Αυτά δεν θα άρεσαν στους προγόνους μας» απεφάνθη ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Καταδικάζω τον παραγωγό της σειράς και τον ιδιοκτήτη του καναλιού».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές και αναμένεται η Δικαιοσύνη να λάβει τη σωστή απόφαση».

Το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο στην τηλεοπτική σειρά, επειδή «δεν έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στην ιδιωτική ζωή μιας ιστορικής προσωπικότητας», ενώ την πρακτική αυτή του τουρκικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου επικρίνει η τελευταία Έκθεση Προόδου της ΕΕ για τη γειτονική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου