Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ομογενείς: Κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν φοροφυγάδες γιατί το υπουργείο δεν έστειλε την εγκύκλιο


Εξελίξεις αναμένονται στο ζήτημα της προθεσμίας που τέθηκε μέχρις τις 31 Δεκεμβρίου 2012 στους Ελληνες του Εξωτερικού για να στείλουν στις εφορίες που ανήκουν στην Ελλάδα πιστοποιητικό από το IRS ότι φορολογούνται στις ΗΠΑ, καθώς ήδη ενημερώθηκε το υπουργείο Οικονομικών για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ομογένεια και τον κίνδυνο από της 1ης του νέου έτους να κηρυχθούν σχεδόν ένα εκατομμύριο Ελληνοαμερικανοί ως «φοροφυγάδες».

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι είναι αδύνατο να προλάβουν οι ομογενείς την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου για να λάβουν από την ομοσπονδιακή εφορία (IRS) πιστοποιητικό για αποφυγή διπλής φορολογίας. Από τη στιγμή της αίτησης, απαιτούνται 45 μέρες μέχρι να παραλάβει το πιστοποιητικό ο φορολογούμενος.

Παρότι εκδόθηκαν δύο εγκύκλιοι από το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας, στις 31 Μαΐου και 16 Ιουλίου, αυτή ουδέποτε εστάλη στα Γενικά Προξενεία, για να ενημερωθεί κι η Ομογένεια.

 

Όπως αναφέρει το σχόλιο της Greek News:

Το σχόλιο της Greek News, απευθυνόμενο στην αρμόδια ελληνική πολιτική ηγεσία καταλήγει:

 

Κύριε πρωθυπουργέ, κύριε υπουργέ Οικονομικών, κύριε υφυπουργέ Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, κύριε πρόεδρε της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, κυρίες και κύριοι βουλευτές.

Οι Ελληνες της διασποράς είμαστε οι τελευταίοι που θα επιχειρούσαμε να φοροδιαφύγουμε. Ούτε στις χώρες που ζούμε το κάνουμε, ούτε θα το κάναμε στην γενέτειρα, όπου τα όποια φορολογικά μας στοιχεία φορολογούνται και μάλιστα άνευ της παραμικρής ελάφρυνσης. Αν θέλετε να μας κάνετε με ζόρι «ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ» γιατί είστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ να μας ενημερώσετε εγκαίρως και υπευθύνως κάντε το. Κι αρχίστε μετά να συλλαμβάνετε ανίδεους Ελληνοαμερικανούς που δεν έστειλαν το πιστοποιητικό, ή να τους κατάσχετε τις περιουσίες τους. Για να καταστρέψτε την Ελλάδα μια ώρα αρχύτερα.

Μπροστά σ' αυτή την απίστευτη τσαπατσουλιά, είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουμε την κυβέρνηση ότι για μια ακόμη φορά θα διασύρει την Ελλάδα στον πιο πιστό της σύμμαχο, τον Απόδημο Ελληνισμό.

Πρέπει επειγόντως να «παγώσει» αυτή η εγκύκλιος, να ληφθούν πρόνοιες για πλήρη και επίσημη ενημέρωση των Ελλήνων του Εξωτερικού και να τεθούν νέες λογικές προθεσμίες εντός των οποίων θα πρέπει οι Απόδημοι να συμμορφωθούν.

 
Και εμείς συμπληρώνουμε Ελλάς το μεγαλείο σου !!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου