Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Συνέλαβαν αλλοδαπή χωρίς χαρτιά σχεδόν στο χειρουργείο!


Κι όμως συνέβη και αυτό! Αλλοδαπή ανασφάλιστη ασθενής, που χειρουργήθηκε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» της Κηφισιάς, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα επειδή δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Αλλοδαπή ανασφάλιστη ασθενής νοσηλευόμενη στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι» προκειμένου να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση. Η επέμβαση όντως πραγματοποιήθηκε και μάλιστα οι συγγενείς κατέβαλαν εξ ιδίων τα νοσήλια».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια της ασθενούς κατέβαλε συνολικά 10.000 ευρώ για την περίθαλψή της.

«Συνέβη όμως το εξής εξωφρενικό» συνεχίζει ο κ.Βαρνάβας: «ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Αγ. Ανάργυροι» κ. Μπαρτζώκας κατέδωσε στην Κρατική Ασφάλεια την ασθενή διότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα με αποτέλεσμα η ασθενής -παρότι κατάκοιτη- να νοσηλεύεται φρουρούμενη»!

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει ως δείγμα «ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας την ενέργεια του κ. Μπαρτζώκα» και ξεκαθαρίζει ότι: «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να υπακούσουν στην αλήστου μνήμης εγκύκλιο του Α. Παπαδόπουλου και στην ανάλογη εγκύκλιο του Α. Λοβέρδου που τους καλούν να μετατραπούν σε καταδότες και ανθρωποφύλακες».

Αντίθετα όπως λένε «θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, υπακούοντας στον όρκο του Ιπποκράτη και στην ιατρική δεοντολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου