Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Η κυβέρνηση διορθώνει το λάθος του ΔΝΤ με μείωση του ΦΠΑ στο 19%


Το λάθος που παραδέχτηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τη συνταγή λιτότητας για την Ελλάδα επανέφερε χθες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών (Ecofin) ο Γιάννης Στουρνάρας. Προετοιμάζει έτσι το έδαφος για το παζάρι που θα αρχίσει η Αθήνα με την Τρόικα, με στόχο να μειωθεί το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 19%.

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να κινηθεί προσεκτικά και συντηρητικά. Δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι επιδιώκει ανατροπή του Μνημονίου ή ότι θέτει στόχους που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί από την Τρόικα. Μετά όμως την παραδοχή του λάθους εκ μέρους του ΔΝΤ η κυβέρνηση θέλει να επαναδιαπραγματευθεί κάποια μέτρα του Μνημονίου τα οποία δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Αναθεώρηση φόρου στα καύσιμα

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μειώσει τον ΦΠΑ στο 19% στην εστίαση και υπάρχουν σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο να ζητήσει από την Τρόικα και την αναθεώρηση του φόρου στα καύσιμα, καθώς θεωρούν ότι η υπέρμετρη φορολόγησή τους έχει οδηγήσει στη μείωση της κατανάλωσης και σε μείωση των εσόδων για το κράτος.

Τελικά όταν η κοινωνία βόα όταν τα νούμερα δεν βγαίνουν και δεν βγαίνουν διότι όχι μόνο είναι λάθος η συνταγή αλλά είναι και ανίκανοι οι κυβερνώντες.

Δεν χρειάζεται να είσαι μάστερ στα οικονομικά για να καταλάβεις ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο

Αλλά αυτοί με τα μάστερ και τα (χίλια) διπλώματα δεν το καταλαβαίνουν ή έτσι θέλουν να πιστεύουμε ή στην τελική μόνο για την Ελλάδα μας δεν ενδιαφέρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου