Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ Ε.Σ.Σ.Δ


Κύριε Σαμαρά κύριε Βενιζέλο κύριε Κουβελη
Έχετε καταδικάσει 25.000 υπερήλικες ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ σε ΘΑΝΑΤΟ!!!

Κύριε Πρωθυπουργέ Οι Έλληνες πόντιοι, κάτοικοι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, άρχισαν να έρχονται στην Ελλάδα, κυρίως μετά το 1989, εξαιτίας σειράς γεωπολιτικών ανακατατάξεων, αναταραχών, εμφυλίων πολέμων και ενός αρνητικού κλίματος που βίωναν στις περιοχές που ζούσαν.
 Από τότε υπολογίζεται ότι εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα περισσότεροι από 250.00 άνθρωποι.
Αυτό το ενεργό πλέον κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας με αποφάσεις της ελληνικής πολιτείας δείχνει να στοχοποιείται και να απομονώνεται, καθώς με τον νόμο 4093/2012 διακόπτονται οι συντάξεις του ΟΓΑ καθώς και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 25.000 ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.

Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν μέχρι πρόσφατα, όσοι συμπατριώτες μας συμπλήρωναν το 65ο χρόνο της ηλικίας τους και ζούσαν μόνιμα στη χώρα μας, εντάσσονταν στις διατάξεις του σχετικού νόμου και δικαιούνταν την σύνταξη ανασφαλίστου μέσω Ο.Γ.Α. η οποία ήταν και το μοναδικό έσοδο για την επιβίωση τους.

Επειδή η αναφορά στο νόμο περί εικοσαετούς μόνιμης και νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα αποτελεί διάκριση μεταξύ Ελλήνων πολιτών, καθώς διακόπτονται οι συντάξεις μόνο των νεοπροσφύγων από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ

Έχετε καταλάβει ότι το μόνο που γίνετε κύριε Πρωθυπουργέ με τον νόμο 4093/22-11-12
είναι μια μεγάλη αδικία που δημιουργείται σε βάρος των συμπατριωτών μας ποντίων που ζουν μόνιμα στην χωρά μας .

Έχετε καταδικάσει 25.000 υπερήλικες ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ σε ΘΑΝΑΤΟ!!!

 

 

Φώτης Πεχλιβανίδης
    Πρόεδρος
Ν.Ε. Β6 του ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου