Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Εν μέσω αντιδράσεων, τοποθετείται ο νέος διευθυντής στην ΕΡΤ


Τι κι αν η ΕΡΤ αυτή την περίοδο είναι καζάνι που βράζει; Τι κι αν το μόνιμο προσωπικό, ιδιαίτερα στον τεχνικό τομέα, καλείται να κάνει υπερωρίες για να βγαίνει το πρόγραμμα στα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης, χωρίς να γνωρίζει μάλιστα αν και ποτέ θα τις πληρωθεί; Τι κι αν θα περάσουν μήνες μέχρι να αποφασιστεί πότε θα γίνουν ξανά προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου; Τι κι αν οι έλληνες φορολογούμενοι, συνεχίζουν να πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος-χαράτσι στην κρατική τηλεόραση, αισθανόμενοι όμως, ότι τα χρήματά τους δεν βρίσκουν το αντίκρισμα που οφείλει η ΕΡΤ να παρέχει;
Όλα αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα δεν έχουν καμία σημασία, αφού στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ως φαίνεται, αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει είναι να γεμίσουν οι καρέκλες. Και σαφώς, αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει, μπας και πάρουν κάποια πράγματα το δρόμο τους. Αλλά το ερώτημα που γεννάται τώρα, είναι «πώς θα πάρουν το δρόμο τους, όταν στην κυβέρνηση… ρίχνουν τοίχο»; Μήπως όλο αυτό τον καιρό, η διοίκηση της ΕΡΤ δεν πίεζε να βρεθεί λύση για τους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου; Μήπως δεν έλεγε ότι επείγει να δουν τι γίνεται με το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, καθόσον γνωρίζω πολύ καλά, είναι πως ναι, πίεζαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Οπότε… ποιο το νόημα του να υπάρχουν διοικούντες, όταν δεν μπορούν να διοικήσουν όπως πρέπει; Σε αυτό το ερώτημα (και πολλά άλλα) η κυβέρνηση κάνει τα στραβά… αυτιά, ενώ όμως, φροντίζει να τοποθετεί ανθρώπους στις θέσεις που παραμένουν κενές!

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι και η θέση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης, θέση που παραμένει κενή μετά την αποπομπή του Κώστα Σπυρόπουλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου λοιπόν, στη συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ θα αποφασίσουν την τοποθέτηση του Γιώργου Μπράμου που θα αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης με αντικείμενο… καλό καλοκαίρι να έχουμε, αφού η σεζόν ολοκληρώνεται και για ακόμα μία φορά η ΕΡΤ έχασε την ευκαιρία να κάνει αυτά που έπρεπε και μπορούσε να κάνει. Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, έχει εργαστεί επί σειρά ετών τόσο στην ΕΡΤ όσο και στα ιδιωτικά κανάλια και, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, έχει την έγκριση και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, που αποφάσισαν την τοποθέτησή του. Το τι θα μπορέσει να κάνει… δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε όμως, είναι ότι δεν θα μπορέσει να κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει η ΕΡΤ, που παραμένει παροπλισμένη και απαξιωμένη, από τους κυβερνώντες! Εκτός βέβαια, αν στο σχέδιο των κυβερνώντων είναι να δοθούν όλες οι εκπομπές σε εταιρείες παραγωγής, με εργαζόμενους που θα πληρώνονται με ψίχουλα, οπότε δεν έχει κανένα νόημα οι συλλογικές συμβάσεις και η στελέχωση της ΕΡΤ με Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου. Κι αυτό όπως αποδεικνύεται, είναι ένα καλά προμελετημένο σχέδιο για να κυκλοφορεί το χρήμα (που έχει εισπραχθεί από το ανταποδοτικό τέλος) με πολλούς τρόπους, εκεί που πρέπει…!

Πηγη

Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου