Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σε λειτουργία από αύριο οι 2 νέοι σταθμοί του μετρό


Εγκαινιάστηκαν σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, οι δύο νέοι σταθμοί του Μετρό στο Περιστέρι και την Ανθούπολη, ενώ αύριο παραδίδονται στην κυκλοφορία.

Ο κ.Χατζηδάκης εγκαινίασε πρώτα το σταθμό της Ανθούπολης και στη συνέχεια μετέβη με συρμό του μετρό στο Περιστέρι για τα εγκαίνια και του δεύτερου σταθμού.

«Αν θέλουμε να κάνουμε μία καινούρια αρχή στον τόπο, θα πρέπει να κάνουμε μία καινούρια αρχή σε όλα τα επίπεδα. Όχι λόγια, αλλά έργα, όχι τα κλασικά πολιτικάντικα, αλλά μία καινούρια αντίληψη για τα πράγματα και την καθημερινή μας συμπεριφορά», τόνισε ο υπουργός μετά το τέλος της τελετής των εγκαινίων.

«Εδώ δεν είμαστε σε οποιουσδήποτε σταθμούς του μετρό-όλοι έχουν τη σημασία τους- είμαστε σε σταθμούς στη Δυτική Αθήνα, στο Περιστέρι, στα λαϊκά προάστια της πρωτεύουσας. Και για αυτό τούτο εδώ το έργο έχει διπλή σημασία», τόνισε ο κ.Χατζηδάκης.

Οι δύο σταθμοί θα δοθούν στην κυκλοφορία αύριο το πρωί. Λόγω της έναρξης λειτουργίας των δύο νέων σταθμών, από αύριο Σάββατο θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο δίκτυο λεωφορειακών γραμμών του δήμου Περιστερίου.

Η διαδρομή Ανθούπολη- Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 13 λεπτά και υπολογίζεται ότι μέσω αυτής, θα εξυπηρετούνται 50.000 επιβάτες.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, τον Ιούλιο θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, με τέσσερις σταθμούς, και το φθινόπωρο ο νέος σταθμός στο Χαϊδάρι. Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι ξεπαγώνουν τα έργα στους οδικούς άξονες και σύντομα θα επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου