Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ηλεία: Τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας βάφτηκαν με αίμα - ''Γάζωσαν'' εργάτες που ζητούσαν να πληρωθούν!


Στα χέρια της Αστυνομίας ο εργοδότης και ο άνθρωπος που "έκρυβε" τους δράστες
- 7 τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο
- Αναζητούνται οι τρεις επιστάτες που αιματοκύλισαν τα
φραουλοχώρια
- Έφυγαν και ξαναγύρισαν με τα όπλα για να "γαζώσουν" τα θύματά τους!
- Αστυνομία "Θα πατάξουμε την εκμετάλλευση
αλλοδαπών"

Αυτό που συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης (17-04-2013) έξω από τη Βάρδα, έκανε από την πρώτη στιγμή το γύρο της Ελλάδας. Συνολικά 28 άτομα αναφέρονται ως τραυματίες από ιατρικές πηγές (20 κατά την αστυνομία), μετά από συμπλοκή σε καλλιέργειες φράουλας δίπλα στην εθνική οδό. Ο αριθμός ανέβηκε κάποια στιγμή στους 33, αλλά είτε επρόκειτο για επιπόλαιους τραυματισμούς είτε για αυτοτραυματισμούς.

Όλα συνέβησαν περίπου στις έξι το απόγευμα κοντά στην είσοδο καλλιέργειας δίπλα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο τμήμα ανάμεσα στη Βάρδα και τη Νέα Μανωλάδα, πίσω από βενζινάδικο. Οι αλλοδαποί εργάτες από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, ζητούσαν από μέρες τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ένας από αυτούς, το συνολικό ποσό που τους χρωστούσαν σε όλους ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης των καλλιεργειών τους καθυστερούσε, λέγοντας τους πως θα πληρωθούν την προπερασμένη Δευτέρα και μετά την περασμένη Παρασκευή και τελικά το τελευταίο ραντεβού κλείστηκε χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τη Αστυνομία περίπου 200 αλλοδαποί εργάτες συγκεντρώθηκαν κοντά στην είσοδο της καλλιέργειας και όταν οι τρεις εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη τους είπαν πως δεν θα πληρωθούν, οι εργάτες αντέδρασαν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αλλοδαπός εργάτης, οι επιστάτες κρατούσαν όπλα και πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια όμως πυροβόλησαν αδιακρίτως προς την ομάδα των εργατών. Η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της κάνει λόγο για ένα άνδρα που οπλοφορούσε, ο οποίος τραυμάτισε 20 άτομα.

Μόλις έγινε το μακελειό και γέμισε το σημείο με αιμόφυρτους άντρες, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, οι αλλοδαποί κάλεσαν σε βοήθεια στο διπλανό πρατήριο υγρών καυσίμων και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, από την Ηλεία και την Αχαΐα, άρχισαν να φτάνουν το ένα μετά το άλλο στο τόπο του συμβάντος.

Στο χώρο του περιστατικού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
Πέντε κενά και ένα πλήρες φυσίγγιο
Πέντε συγκεντρωτήρες φυσιγγίων
Δέκα πέντε σιδερένιους σωλήνες
Δώδεκα αυτοσχέδια ρόπαλα


Όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας "τόσο η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας είναι αποφασισμένη να πατάξει τέτοιου είδους φαινόμενα εκμετάλλευσης αλλοδαπών, τα οποία προσβάλλουν τον πολιτισμό της χώρας μας"...

Είπε τέλος, ότι με την ψήφιση πριν από εννέα ημέρες του νέου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, δίνονται πλέον αρμοδιότητες για την ανασφάλιστη εργασία και στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση του νόμου στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, που εκκρεμεί, θα ξεκινήσουν συστηματικοί έλεγχοι σε ολόκληρη την επικράτεια για το ζήτημα αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου