Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Στις ΗΠΑ ο Παπανδρέου - Θα στείλει επιστολή στην Προανακριτική


«Kλείνει» ουσιαστικά το απόγευμα ο κατάλογος εξέτασης των πολιτικών προσώπων με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, να απαντά με επιστολή, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται – πως δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση να παραστεί με φυσική παρουσία για κατάθεση στην Προανακριτική στη σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου με μία πολιτική δήλωση - επιστολή, θα παραπέμψει στο προηγούμενο υπόμνημα, το οποίο κρίνεται επαρκές, σαφές, και ότι αποτυπώνει ότι γνωρίζει και ότι έχει να πει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τους χειρισμούς επί πρωθυπουργίας του.


Το θέμα της μη προσέλευσής του πάντως αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο αντιπαράθεσης στην Επιτροπή, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ανεβάζουν τους τόνους και να επιμένουν στην ανάγκη κλήτευσης του.

Χθες, η Προανακριτική έλαβε από την Ολομέλεια έγκριση για παράταση 10 ημερών - οι εργασίες έληγαν τυπικά σήμερα, 15 Απριλίου - προκειμένου να εξετάσουν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την ενημέρωση από το ΣΔΟΕ, ότι το πόρισμα του για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να το παραδώσει νωρίτερα από τις 10 Ιουνίου.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει μετά την έκδοση του πορίσματος του ΣΔΟΕ επί του φορολογικού ελέγχου των καταθέσεων των 4 συγγενών, ενώ σήμερα το απόγευμα το κατώφλι της Προανακριτικής Επιτροπής θα περάσει στέλεχος του Σώματος για να ενημερώσει για την πορεία των ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου