Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Στα χέρια της αστυνομίας Ιταλός αρχιμαφιόζος


Ένας από τους πλέον καταζητούμενους μαφιόζους των καρτέλ ναρκωτικών της Καλαβρίας ο 58χρονος Ντομένικο Τριμπόλι συνελήφθη στην Κολομβία ύστερα από πολύμηνη παρακολούθηση και συντονισμένη επιχείρηση της Interpol.

Ο Τριμπόλι συνδέεται με την μαφία της Ντράγκετα στην Καλαβρία και το κέντρο της παράνομης δραστηριότητάς του απλωνόταν στην περιφέρεια Νατίλε ντι Καρέρι, στο νότιο άκρο της Καλαβρίας.

Ο ίδιος φέρεται ως επικεφαλής ενός σημαντικού δικτύου εμπορίας ναρκωτικών στην Ιταλία  που αφορούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και χασίς ,ενώ λειτουργούσε ως ενδιάμεσος του καρτέλ ναρκωτικών του Μεντεγίν, στην Κολομβία, και συμμοριών οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας.

Η σύλληψη του μαφιόζου ήταν αποτέλεσμα κοινής συνεργασίας των κεντρικών γραφείων της Interpol στην Κολομβία και τη Ρώμη, που έδρασαν σε στενή συνεργασία και με την μονάδα των καταζητούμενων φυγόδικων στην έδρα της αστυνομικής οργάνωσης στη Λιόν της Γαλλίας.

Χάρη στις πληροφορίες που προσέφερε η ιταλική αστυνομία, η αντίστοιχη κολομβιανή κατόρθωσε να οργανώσει την παρακολούθηση του Τριμπόλι, να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει, ανακοίνωσε η Interpol. O Τριμπόλι αντιμετωπίζει στην Ιταλία ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου