Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των Επιμελητηρίων Γ. Κασιμάτης


Σε ηλικία 62 ετών, πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Κασιμάτης, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Τετάρτη στις 3.30 μ.μ. στο ναό Αγίας Τριάδας στον Πειραιά.

Ο Γιώργος Κασιμάτης εκλεγόταν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά από το 1987, ενώ επί 12 χρόνια εκλεγόταν και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Σε ψήφισμά του η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων αναγνωρίζει την πολυετή προσφορά του για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του επιμελητηριακού θεσμού. Αποφάσισε να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα γραφεία της Ένωσης και να αργήσουν οι υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της κηδείας, στην οποία θα παραστούν τα μέλη της.

Αντ. Σαμαράς: Ηταν ένας σπουδαίος Έλληνας
Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Γεώργιου Κασιμάτη, επίτιμου προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, με ανακοίνωσή του.

«Ενός δημιουργικού ανθρώπου, με αποδεδειγμένες κοινωνικές ευαισθησίες, πολυετή προσφορά στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού και αφοσίωση στον αγώνα για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του τόπου. Ενός ανθρώπου που τίμησε με την παρουσία του και τις ιδέες του την παράταξή μας. Που με τίμησε με τη φιλία του», σημειώνει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Ενός σπουδαίου Έλληνα που κέρδισε την εκτίμηση και το σεβασμό όλων. Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου».

Γ. Μπενέτος: Ακέραιος και έντιμος άνθρωπος
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γεώργιος Μπενέτος, εκπροσωπώντας το διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου, δήλωσε για τον θάνατο του Γεωργίου Κασιμάτη, προέδρου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και τέως προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος:

«Ο Γιώργος Κασιμάτης υπήρξε δάσκαλος και συναγωνιστής μας στην συνδικαλιστική και επιμελητηριακή μας δράση, άνθρωπος ακέραιος, έντιμος, με περίσσιο θάρρος και αστείρευτη διάθεση προσφοράς. Οφείλουμε οι νεότεροι να συνεχίσουμε το έργο του, προασπίζοντας και αναβαθμίζοντας τον Επιμελητηριακό θεσμό, η ανάπτυξη του οποίου θα είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στην δράση του εκλιπόντος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου