Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Παγκόσμιος συναγερμός και στις δύο όχθες του Ατλαντικού


Σε κατάστασης υψίστης επιφυλακής βρίσκονται οι αρχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βοστώνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Huffington Post», εκτός από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και την Times Square στη Νέα Yόρκη έως τον Λευκό Oίκο, πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν εντείνει τα μέτρα ασφάλειας μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, κυρίως αυτές που θα φιλοξενήσουν τους επόμενους μήνες αθλητικά γεγονότα. 

Εκτός από το Λονδίνο, που επανεξετάζει τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της αυριανής κηδείας της Σιδηράς Κυρίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, όπου θα παραβρεθούν δύο χιλιάδες επίσημοι προσκεκλημένοι και του δικού τους μαραθωνίου την Κυριακή, και το Παρίσι κάλεσε τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας και τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο «the australian.com», το Σίδνει επανεξετάζει τα μέτρα ασφαλείας εν όψει του μαραθώνιου που θα διεξαχθεί στις 19 Μαίου, στον οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 21 χιλιάδες άνθρωποι.  

Στο Παρίσι, πριν από λίγο, ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλ, ζήτησε από τις νομαρχιακές αρχές και τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να ενισχύσουν χωρίς καθυστέρηση τα μέτρα επιφυλακής.

Σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, «καλούνται όλοι οι πολίτες να βρίσκονται σε κατάσταση επαγρύπνησης σε ότι αφορά ύποπτα πακέτα και αποσκευές χωρίς να σπείρουν τον πανικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου