Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Βραζιλία: Φθηνό και γρήγορο διαγνωστικό τεστ για το AIDS στα φαρμακεία


Την πώληση στα φαρμακεία ενός γρήγορου διαγνωστικού τεστ που ανιχνεύει την παρουσία του ιού HIV στον οργανισμό, η τιμή του οποίου θα είναι μικρότερη των τριών ευρώ, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει από τον Φεβρουάριο το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του τεστ είναι ότι οποιοσδήποτε θα μπορεί, με μικρή ποσότητα σάλιου, γρήγορα και διακριτικά να έχει τη διάγνωση. Ο ενδιαφερόμενος "δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει στην κλινική, ούτε να περιμένει τον αναγκαίο χρόνο για να λάβει το αποτέλεσμα μιας κανονικής εξέτασης", δήλωσε ο Φάμπιο Μεσκίτα, ο διευθυντής του τμήματος για το AIDS του υπουργείου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Brasil.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η περίθαλψη όσο το δυνατόν ταχύτερα των ατόμων που έχουν προσβληθεί από AIDS και η μείωση κατά 96% του κινδύνου μετάδοσης. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι όλοι οι οροθετικοί ενήλικες θα λαμβάνουν αντιρετροϊκή θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων αυτών των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχει ακόμη πληγεί.

«Η Βραζιλία θα γίνει συνεπώς η πρώτη χώρα παγκοσμίως που καθιερώνει μια προληπτική θεραπεία για το AIDS στο σύστημα δημόσιας υγείας της», δήλωσε ο υπουργός Αλεξάντερ Παντίλα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, η Βραζιλία έχει σήμερα 150.000 άτομα σε σύνολο 700.000 ασθενών του AIDS που έχουν μολυνθεί από τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου