Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Στον ανακριτή ο Χάρης Τομπούλογλου


Για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία κατηγορείται ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος έφτασε στη μία το μεσημέρι στην Ευελπίδων για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Ο κ. Τομπούλογλου, ο οποίος βρέθηκε με 25.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, θα δώσει τις πρώτες του εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν τα χρήματα στα χέρια του.

Να σημειωθεί ότι εντολή για την άμεση απόλυση του Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος, εκτός από διοικητής του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ήταν και υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, χωρίς, μάλιστα, να συγκληθεί το πειθαρχικό.

Παράλληλα, ο Χάρης Τομπούλογλου παύθηκε από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Την απόφαση έλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος.

 

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων από το ΔΣ του νοσοκομείου στον κοινό διοικητή, κ. Μάνο Παπασάββα και την αναπληρώτρια διοικήτρια, κυρία Μαρίνα Οικονόμου.

 

Σε ό,τι αφορά την ιδιότητα του ισόβιου μέλους του κ. Τομπούλογλου στο Ίδρυμα «Παναγή και Αγλαΐας Κυριακού», την καθαίρεσή του πρέπει να εισηγηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Κληροδοτημάτων, που εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια να εκδοθεί απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών -πρόκειται για την ίδια διαδικασία, με την οποία απέκτησε και την ιδιότητα του ισόβιου μέλους. 

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η απολογία και του 40χρονου συνεργού του κ. Τομπούλογου, ο οποίος κατηγορείται για αντίσταση κατά της Αρχής.

Ο κ.  Τομπούλογλου συνελήφθη το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων σε καφετέρια επί της οδού Ιπποκράτους από άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από την καταγγελία του προέδρου  διαφημιστικής εταιρείας.

Ο επικεφαλής της εταιρείας είχε ενημερώσει την ΕΛΑΣ ότι ο Τομπούλογλου τον εκβιάζει προκειμένου να μην την κηρύξει έκπτωτη από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.


Ακολούθησε σειρά συναντήσεων με την τελική να πραγματοποιείται την περασμένη Τρίτη με τον «ενδιάμεσο» της διαφημιστικής να είναι «καλωδιωμένος» από την αστυνομία προκειμένου η συναλλαγή να καταγραφεί. Όταν τα χρήματα άλλαξαν χέρια ο Χάρης Τομπούλογλου τα παρέδωσε στον 40χρονο συνεργό του, ο οποίος συνελήφθη και πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Συνάντηση Γεωργιάδη με το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αγλαΐα Κυριακού»  

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 12:00, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου».

Ο κ. Γεωργιάδης έχει ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Τομπούλογου από την προεδρία του νοσοκομείου, αλλά και από τη θέση του ισόβιου μέλους του ΔΣ.

Μάλιστα, χθες ο κ. Γεωργιάδης έστειλε αυστηρό μήνυμα προς όλους ότι δεν θα γίνει ανεκτό κανένα περιστατικό διαφθοράς.

«Η ιδέα ότι μπορούν κάποιοι να τη γλιτώσουν επειδή ανήκουν στα λεγόμενα "δικά μας παιδιά" έχει τελειώσει στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν αποτέλεσε επιλογή του υπουργείου αλλά του διοικητικού συμβουλίου του αρμόδιου ιδρύματος και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες την αλλαγή του τρόπου εκλογής ώστε όπως είπε να έχει λόγο το υπουργείο Υγείας. Επανέλαβε, δε, το αίτημα του προς το ίδρυμα για την άμεση παύση του συγκεκριμένου διοικητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου