Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ουρές στις εφορίες για τέλη και πινακίδες


Συνωστισμός και ταλαιπωρία καταγράφονται στις περισσότερες εφορίες, καθώς απομένουν ακόμη μόλις δύο εργάσιμες μέρες μέχρι το τέλος του έτους και οι φορολογούμενοι σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονταν χθες από το υπουργείο Οικονομικών, λιγότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες ΙΧ δεν είχαν ακόμη πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι από το υπουργείο δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί οποιαδήποτε παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των τελών.

Πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων, όμως, προσέρχονται στις εφορίες και για να καταθέσουν τις πινακίδες, με τους περισσότερους να μιλούν για δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος. Mάλιστα, δεν πρόκειται μόνο για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, αλλά και μικρών ή παλιών ΙΧ που επιλέξουν να κρατήσουν σε κυκλοφορία μόνο ένα όχημα ή εγκαταλείπουν οριστικά την ιδέα του αυτοκινήτου και στρέφονται στα μέσα συγκοινωνίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι χθες είχαν κατατεθεί περίπου 75.000 πινακίδες από ιδιοκτήτες οχημάτων.

Ενδεικτική της αδυναμίας των φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι και η διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου