Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021

Δήμος Καλλιθέας / Προσχολική Αγωγή : Και το Αλαλούμ Συνεχίζεται.....

 

«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤ» όπως καταγγέλλει, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, η δημοτική παράταξη «Προοπτική Ζωής» και ο επικεφαλής  και πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης.

« Ενώ 3,5 χρόνια ο κ.Κάρναβος δεν έκανε τίποτα, τώρα τρέχει πανικόβλητος να τοποθετήσει ΠΡΟΚΑΤ Νηπιαγωγεία,σε λογικές «άρπα-κόλλα», ώστε το Σεπτέμβρη να στεγάσουν τα Νήπια.

Με την ανοργανωσιά και την προχειρότητα που τον διακρίνει, τοποθετεί Νηπιαγωγεία στη ΜΕΣΗ ΤΩΝ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ των Δημοτικών Σχολείων. Ειδικότερα, στα 5ο & 8ο Δημοτικά Σχολεία δημιουργεί συνθήκες γκέτο καταστρέφοντας μέχρι και χώρο πρασίνου, ενώ στο 21ο Δημοτικό Σχολείο αφαιρεί αίθουσες διδασκαλίας, όπως και σε άλλα Σχολεία.

Πρόκειται για «ανοσιουργήματα» τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τα Νηπιαγωγεία του 21ου αιώνα και έχουν ξεσηκώσει τους Συλλόγους Δασκάλων, Γονέων & Κηδεμόνων, οι οποίοι με ομόφωνες αποφάσεις τους αντιδρούν στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Ο προγραμματισμός, ο σχεδιασμός, η ενημέρωση και η συνεργασία με τους φορείς είναι έννοιες άγνωστες για τον κ. Κάρναβο.

Προτείνουμε να ενοικιάσουν, ΤΩΡΑ, τις ελεύθερες αίθουσες του ΠΕΝ – ωςπροσωρινή και όχι μόνιμη λύση – καινα ασχοληθούν σοβαρά για δημιουργία σύγχρονων και μόνιμων εγκαταστάσεων στους χώρους που τόσο εμείς, όσο και οι φορείς της εκπαίδευσης έχουμε προτείνει.

Άλλωστε, ο Νόμος επιβάλλει σε 4 χρόνια να έχει ΜΟΝΙΜΕΣ σύγχρονες εγκαταστάσεις Νηπιαγωγείων, κάτι που έπρεπε να κάνουν από το 2018 όταν ψηφίστηκε ο Νόμος, αλλά ο κ. Κάρναβος είχε άλλες προτεραιότητες…»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου