Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΜΠΟΥΓΑΣ ΤΡΥΦΩΝ : Ο τοπικός Τύπος σε διωγμό από τους Δήμους.

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που στις ενημερώσεις και στα άρθρα που αναρτώ, πολλάκις έχω αναφερθεί στη σημασία και την αξία του τοπικού Τύπου έντυπου και ηλεκτρονικού  . Του μέσου που ενημερώνει τον πολίτη για τα κοινά της περιοχής του, για τα προβλήματα που τον αφορούν πιο άμεσα, αφού επηρεάζουν περισσότερο την καθημερινότητα του, από καθετί άλλο. 

Ο τοπικός Τύπος πάντοτε σε ενημερώνει για τα θέματα που έχουν άμεση συνάρτηση μαζί σου και όχι για εκείνα με τα οποία θέλουν να σε βομβαρδίζουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Με αφορμή την υπόθεση στην οποία δικαιώθηκα στο Παλαιό  Φάληρο με την δικαστική διαμάχη μου με τον πρώην Δήμαρχο, Διονύση Χατζηδάκη, θέλω να τονίσω το εξής: Η επικράτηση αυτή στις αίθουσες της Θέμιδας, αποτελεί μεγάλη δικαίωση και για τον Τοπικό Τύπο. Γιατί μαζί με μένα, που έκανα αναφορά για τις αλόγιστες σπατάλες σε έργα στη Μεγάλου Αλεξάνδρου κλπ, πολύ εύστοχος και αποκαλυπτικός ήταν και ο τοπικός Τύπος του Παλαιού Φαλήρου που κι αυτός όμως βρέθηκε στο στόχαστρο και κυνηγήθηκε ανελέητα από την τότε δήμαρχο Δ. Χατζηδάκη.


Αυτός όμως πρέπει να είναι ο ρόλος του Τοπικού Τύπου Blog vs Site.  Ανεξάρτητος, αποκαλυπτικός και αντικειμενικός, με το να αναδεικνύει τα θέματα της περιοχής. Οι τοπικές εφημερίδες είναι αναγκαίο να αποτελούν τον πιο σταθερό πυλώνα για την ενημέρωση των δημοτών.

Ως αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, θυμίζω ότι είχα ενισχύσει την ανάπτυξη του τοπικού Τύπου με την χρηματοδότηση των εντύπων αυτών. Με γνώμονα και στόχο, όχι τη συγκάλυψη και τις υπόγειες συναλλαγές, αλλά την ανάπτυξη του και την σωστή λειτουργία του για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Ο τοπικός Τύπος πρέπει να χρηματοδοτείται από τον Δήμο με νόμιμο και διαφανή τρόπο. Για να μπορεί να ασκεί κριτική στην τοπική εξουσία και να ενημερώνει με σφαιρικό και αντικειμενικό τρόπο τον δημότη.


Μπουγάς Τρύφων 

π. Αντιδήμαρχος  Παλαιού Φαλήρου

Επικεφαλής Εθνικιστικής  Δημοτικής παράταξης 

Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου