Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Κώστας Ασκούνης: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ»


 Μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία προβλέπει την άρση του αξιόποινου των πράξεων ορισμένων αιρετών και υπαλλήλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην Προέδρου της ΚΕΔΕ και πρώην Δημάρχου Καλλιθέας αλλά και επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής» κυρίου Κώστα Ασκούνη σε δελτίο τύπου που εξέδωσε και αναφέρει τα εξής:

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

 Στο ζήτημα της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να υπάρχουν εκπτώσεις.

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής απαλλάσσονται από ποινικές και πειθαρχικές διώξεις Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες και υπάλληλοι.

Με τέτοιες τροπολογίες – μεθοδεύσεις απαξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών η Αυτοδιοίκηση και καταργείται κάθε έννοια Κράτους Δικαίου.»

 

 Συγκεκριμένα, η διάταξη που περιλαμβάνεται στο άρθρο 67 του νόμου 4735/2020 (ΦΕΚ 197/Α/12.10.2020) προβλέπει ότι «αίρεται το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31.7.2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάση ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των προσώπων αυτών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους».


Η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ και πρώην δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη. Ωστόσο συζητήθηκε και το γεγονός πως εκτός από τις ψήφους της ΝΔ, η τροπολογία πέρασε και με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Αντίθετα καταψήφισαν ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ παρών ψήφισε το ΜέΡΑ25.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου