Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Αξιότιμε Ερντογάν, θέλεις πόλεμο;

 


ΑξιότιμεΕρντογάν, θέλειςπόλεμο; SayınErdoğan,savaşmıistiyorsun ?

Sayın Türkiye CumhurbaşkanıErdoğan,seniniçinbirsorumvar: Sende «barış» kelimesihiç yokmuacaba?

Αξιότιμε Πρόεδρε της Τουρκικής Δημοκρατίας Ερντογάν, έχω για σένα μια ερώτηση: Για σένα δεν υπάρχει άραγε καθόλου η λέξη «ειρήνη»;

Senin patronun (Kemal) özlü söz “Yurtta barış, dünyada barış”, senhangi denize attın yoksa unuttun mu?

To ρητό του δικού σου πάτρωνα (Κεμάλ), «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο», εσύ σε ποια θάλασσα το πέταξες ή μήπως το έχεις ξεχάσει;

Ben de seningibi,karadenizliyim.Biz, Karadenizuşakları,kemenceseviyoruz, horonseviyoruz, barışseviyoruz.Sennedenayrıldın?

Και εγώ σαν και εσένα, είμαι από τη Μαύρη θάλασσα. Εμείς, τα παλληκάρια της Μαύρης θάλασσας, αγαπάμε την λύρα(κεμεντζέ), αγαπάμε τον χορό, αγαπάμε την ειρήνη. Εσύ γιατί ξέφυγες;

Biz, Yunanlar,herzamangibi, barışvedostlukistiyoruz.Sen savaşistersen, biz egeninkarşısındabekleriz! Burada 10 milyon«yeni Leonides»varve 10 milyon “molon lave” (gel de al)diyecek!

Εμείς, οι Έλληνες, όπως πάντα, θέλουμε ειρήνη και φιλία. Εάν εσύ θέλεις πόλεμο, εμείς σε περιμένουμε απέναντι στο Αιγαίο! Εδώ υπάρχουν 10 εκατομμύρια «νέοι Λεωνίδες» και 10 εκατομμύρια που θα σουν πουν «Μολώνλαβέ»!

Bak!  Kendinizi istediğiniz şeyle donatın. Bizi korkutmuyorsunuz!

Κοίτα! Εξοπλίσου με ότι θέλεις. Δεν μας φοβίζεις!

Κάνε αεροπλανοφόρα, αγόρασε όσα καράβια θέλεις. Εμάς δεν μας φοβίζεις. Γιατί έχουμε νέους Κανάρηδες, Μιαούληδες, Παπανικολήδες,νέους μπουρλοτιέρηδες που τις ναυαρχίδες και τα καράβια σαςτα βάζουν φωτιά και τα βουλιάζουν!

Αγόρασε άρματα, όπλα, πυροβόλα. Εμάς δεν μας φοβίζεις. Γιατί ο Στρατός μας έχει νέους Κολοκοτρώνηδες, Καραϊσκάκηδες και Νικηταράδες!

Προμηθεύσου όσα αεροπλάνα θέλεις. Δεν μας φοβίζεις. Γιατί εμείς έχουμε τα παιδιά του Ίκαρου, τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, τους ατρόμητους αετούς, βιγλάτορες του Αιγαίου και της Κύπρου!

Δεν σε φοβάμαι Τούρκε! Κι ας εξοπλίζεσαι. Κι ας απειλείς. Κι ας είσαι πολλαπλάσιος από εμάς.

Γιατί οι μικροί αριθμοί ποτέ δεν τρόμαξαν τη χώρα μας. Γιατί πάνω απ' όλα  των συνόρων οι βιγλάτορες στηρίζονται στην ευψυχία τους!

Γιατί οι οθωμανικές απειλές ποτέ δεν μας πτόησαν. Γιατί έχουμε δυο ανίκητα πυρηνικά όπλα στο οπλοστάσιό μας. Την αγάπη σ' αυτό που λέμε Ελλάδα και την πίστη σ' αυτό που καλούμε Ορθοδοξία!

Γιατί ότι και να κάνεις στην Πατρίδα μου πόδι δεν θα πατήσεις. Και στην Πόλη, στην Αγια-Σοφιά θα ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες!




Νίκος Ταμουρίδης

Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ                                                 

Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου