Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Μακελειό με 2 νεκρούς σε σχολείο της Μόσχας


Ένοπλος εισέβαλε σε σχολείο της Μόσχας και πυροβόλησε θανάσιμα έναν αστυνομικό και έναν δάσκαλο. Πήρε ομήρους μαθητές, ωστόσο φέρεται να έχει «εξουδετερωθεί» από την αστυνομία και να άφησε ελεύθερους τους περισσότερους ομήρους.

Όπως μεταδίδουν το RT και το Reuters, η αστυνομία της Μόσχας επιβεβαίωσε ότι ένας αστυνομικός και ένας καθηγητής έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλου που εισέβαλε σε σχολείο στα βορειοανατολικά της πόλης και πήρε ομήρους μαθητές. Ο δράστης που φέρεται να είναι επίσης μαθητής έχει «εξουδετερωθεί» σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δράστης εισέβαλε με τουφέκι στο σχολείο, απείλησε τον φρουρό και κατευθύνθηκε στην αίθουσα βιολογίας. Ο φρουρός κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία, αλλά όταν έφθασαν οι αστυνομικοί, ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας έναν δεύτερο.

Ο ένοπλος πήρε ομήρους 29 μαθητές ηλικίας 15 ετών στην αίθουσα βιολογίας, αλλά σύντομα απελευθέρωσε τους περισσότερους εξ αυτών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όλοι οι υπόλοιποι μαθητές και το προσωπικό έχουν απομακρυνθεί από το σχολείο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν λίγα λεπτά αργότερα να πείσουν τον δράστη να αφήσει ελεύθερους τους μαθητές. Ο δράστης παρέμεινε στο χώρο κρατώντας ομήρους κάποιους καθηγητές.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στη συνέχεια την αυκαιρία να τον ακινητοποιήσουν και να πάρει τέλος η ομηρία. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου