Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αρση ασυλίας και των υπολοίπων 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητούν οι ανακρίτριες


Την άρση της βουλευτικής ασυλίας - με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης - ζητουν με έγγραφό τους που διαβιβάζεται στη Βουλή, και για τους υπόλοιπους εννέα βουλευτές της Χρυσής Αυγής – που μέχρι σημερα δεν είναι υπόδικοι - οι ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες για το το κόμμα. Συγκεκριμένα, ζητούν την άρση ασυλίας των: Ελένη Ζαρούλια, Νικολάου Κούζηλου, Αντωνίου Γρέγου,
Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Δημητρίου Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Μιχαήλ Αρβανίτη.


Ο λόγος που ζητείται η άρση της ασυλίας τους είναι για να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς οι ανακρίτριες θεωρούν και αυτούς ως εμπλεκόμενους στην παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής.

Επίσης οι ανακρίτριες ζητουν να δοθεί άδεια απο τη βουλή για να απαγγελθούν προσθετές κατηγορίες στο Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχη και κατοχή εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ την ίδια κατηγορία αποδίδουν και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενη.
Σημειώνεται ότι οι βουλευτές εμπλέκονται ποινικά στην υπόθεση αλλά δεν είναι προφυλακισμένοι είναι οι
Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης και Νικόλαος Μίχος ενώ προφυλακισμένοι είναι οι: Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γεώργιος Γερμενής, Ιωάννης Λαγός, Ευστάθιος Μπούκουρας και
Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου