Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πώς πάτησε... νάρκη στη Βουλή το 2003 ο Γιώργος


Βέβαιος για τις διαφανείς δραστηριότητες της αμαρτωλής ΜΚΟ των αποναρκοθετήσεων εμφανιζόταν ο Γιώργος Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2003 παρά τα δημοσιεύματα για τον ρόλο και τον τρόπο χρηματοδότησής της.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2003 σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ ο Γ. Παπανδρέου απαντούσε (ως υπουργός Εξωτερικών) ότι πρόκειται για ελληνική οργάνωση με σημαντική δραστηριότητα, της οποίας το έργο εξήρε.

Σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη είχε ρωτήσει:

«Θα ήθελα τη γνώμη του υπ. Εξωτερικών και το ποσό με το οποίο χρηματοδοτείται η οργάνωση για τις νάρκες, είναι η περιβόητη Ιnternational Mine Initiative (IΜΙ), η οποία δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή στη Βοσνία και μετέχουν Ελληνες που αποναρκοθετούν, ως μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης. Θέλω να ξέρω αν η ΙΜΙ χρηματοδοτείται ως μη κυβερνητική οργάνωση από το υπουργείο Εξωτερικών και με τι ποσό».

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε απαντήσει: «Σε ό,τι αφορά το ΜΚΟ, είναι ελληνικό και λειτουργεί υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Κέντρου Αποναρκοθέτησης του ΟΗΕ με απόλυτη διαφάνεια στο έργο του. Εχει τρία έργα κάνει: α) Βοσνία - Ερζεγοβίνη 1,6 εκατομμύρια ευρώ, β) Λίβανος (2 έργα) 1,7 εκατομμύρια ευρώ και γ) Νότιο Ιράκ 1 εκατομμύριο ευρώ. Εχει βραβευθεί από την κυβέρνηση του Λιβάνου για τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει. Βεβαίως, όλα αυτά τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας. Εχουμε και την ετήσια τακτική έκθεση για όλες τις δραστηριότητες. Αν υπάρχουν καταγγελίες, καλό είναι να τις γνωρίζουμε. Απ' ό,τι ξέρω αυτός ο οργανισμός έχει μία σημαντική δραστηριότητα».

Για τη δράση της IMI (Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης) αλλά και τον βίο του προέδρου της, Κ. Τζεβελέκου, σημαντικά είναι τα ευρήματα της πολύμηνης έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας. Στελέχη της αναφέρουν ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης σε βάρος του Δημοσίου και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου