Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Χοντρό»... φάουλ από τον Ανδρουλάκη!


Σε σοβαρό ατόπημα υπέπεσε χθες ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος παραλλήλισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, το Ποτάμι με τη... Χρυσή Αυγή!

Στο ίδιο πλαίσιο Ποτάμι και ΧΑ!»
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, ο Ν. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Το Ποτάμι εδράζεται στο ίδιο πλαίσιο που εδραζόταν η Χρυσή Αυγή: ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι συνθήκες που δίνουν το πλαίσιο να γεννηθούν τα φαινόμενα αυτά είναι ίδιες, η κρίση εμπιστοσύνης στα παραδοσιακά κόμματα. Πρέπει να υπάρχει ισχυρή Κεντροαριστερά, για να προτείνει προοδευτικές λύσεις, όχι όπως λέει ο κ. Θεοδωράκης θα πάρουμε από εδώ και από εκεί».


Φυσικά, ο καθένας έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική σε ένα πολιτικό εγχείρημα, όπως είναι το Ποτάμι. Ωστόσο, η κριτική αυτή αποδυναμώνεται -στην καλύτερη περίπτωση- όταν ασκείται με όρους που ξεφεύγουν όχι μόνο από την πραγματικότητα αλλά και από τη λογική.

Δηλώσεις όπως αυτές του Ν. Ανδρουλάκη δείχνουν -αν μη τι άλλο- έλλειψη ψυχραιμίας και μάλλον ζημιά κάνουν στο κόμμα του...

Τον παρομοίασε με τον... Γρίβα!
Η έλλειψη ψυχραιμίας στην κριτική που ασκείται στο Ποτάμι δεν χαρακτηρίζει όμως μόνο κάποια από τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι χθεσινές δηλώσεις του Δ. Παπαδημούλη (Στο Κόκκινο), ο οποίος παρομοίασε τον Στ. Θεοδωράκη με τον... στρατηγό Γρίβα!

«Ο γέρος Παπανδρέου είχε πει κάποτε για τον Γρίβα της οργάνωσης ''Χ'': ''εδοξάσθη κρυπτόμενος''. Νομίζω ότι ο κ. Θεοδωράκης προσπαθεί να μιμηθεί την ίδια μέθοδο», αποφάνθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «στο Ποτάμι, και ειδικά στον αρχηγό του, βλέπω το τελευταίο διάστημα πολύ ''καλάμι''»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου