Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις Παπακωνσταντίνου Παπαντωνίου Πάχτας



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις  Παπακωνσταντίνου Παπαντωνίου Πάχτας
Για τους δυο πρώτους έχουμε ακούσει τόσα και τόσα μέσα από την Λίστα Λαγκαρτν.
Αλλά ας δούμε και για τον τρίτο της παρέας

 Χρήστος Πάχτας
Γεννήθηκε στην Αρναία Χαλκιδικής το 1951. Σπούδασε Χημεία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Το 1986 τοποθετήθηκε νομάρχης Χίου, ενώ το 1988 νομάρχης Έβρου. Εξελέγη Βουλευτής Χαλκιδικής με το ΠΑΣΟΚ το 1989 και επανεξελέγη το 1990, 1993, 1996 και 2000.
Διετέλεσε Υφυπουργός Βιομηχανίας στο διάστημα 1993-1994 και Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας στο διάστημα 1996-2004.
Το Δεκέμβριο του 2003 ενεπλάκη στο σκάνδαλο αγοράς και μεταπώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Στις 23 Ιανουαρίου 2004 παραιτήθηκε από το αξίωμα του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας εξαιτίας της εισαγωγής τροπολογίας σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο που επέτρεπε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς να κατασκευάσει τουριστικές εγκαταστάσεις σε παρακείμενη δασική έκταση.
Εκείνο το διάστημα έγινε στόχος έντονης κριτικής από τα ΜΜΕ, αλλά διατήρησε και διατηρεί σημαντικό ποσοστό δημοφιλίας στη Χαλκιδική. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη δήμαρχος στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα
Ας δούμε τι ήταν το σκάνδαλο των  Μεταλλείων Κασσάνδρας
Το Σκάνδαλο Μεταλλείων Κασσάνδρας 2003 αφορά σε αγορά και επαναπώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας από το Ελληνικό Δημόσιο, πρακτική την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεώρησε ως κρατική ενίσχυση κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Η ονομασία μεταλλεία Κασσάνδρας εμφανίζεται πρώτη φορά το 1893 και οφείλεται στην τότε ονομασία του σημερινού Νομού Χαλκιδικής, παρότι η θέση των μεταλλείων δεν είναι στη σήμερα αποκαλούμενη χερσόνησο Κασσάνδρας (το δυτικότερο «πόδι»), αλλά βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Νομού.
Στην υπόθεση εμπλέκονται:
  • ο Υφυπουργός Οικονομίας που υπέγραψε τη σύμβαση Χρήστος Πάχτας,
  • ο Ρουμάνος επιχειρηματίας της European Goldfields Frank Timis,
  • οι ιδιοκτήτες της Ελληνικός Χρυσός Γεώργιος Μπόμπολας και Δημήτριος Κούτρας
Στις 12 Δεκεμβρίου 2003 το Ελληνικό Δημόσιο αγόρασε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας από την εταιρία TVX Hellas (θυγατρική της πολυεθνικής Kinross) έναντι €11 εκατ. Την ίδια ημέρα το Ελληνικό Δημόσιο μεταπώλησε στην ίδια τιμή (€11 εκατ.) τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μαζί με 70 άλλα περιουσιακά στοιχεία στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ. Η πώληση έγινε απευθείας, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, όπως ορίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Έξι μήνες αργότερα η αξία των στοιχείων ενεργητικού των Μεταλλείων εκτιμούνταν σε €408 εκατ.
Η συμφωνία μεταβίβασης περιείχε και άλλες ελαφρυντικές συνθήκες, όπως:
  • η Ελληνικός Χρυσός απαλλάχτηκε από την υποχρέωση καταβολής φόρου μεταβίβασης
  • η Ελληνικός Χρυσός κατέβαλε μειωμένες δαπάνες δικηγόρων και συμβολαιογράφων

Δηλαδή τα έδωσαν   11 εκατ. ευρώ και την άλλη μέρα άξιζαν 408 εκατ. ευρώ

Και μετά μου λες η ξαδέλφη μου ,η γυναίκα μου ,ο θειος μου ,ο άντρας της ξαδέλφης , ο πρώην άντρας της γυναικάς μου ,και πάει λέγοντας το βασίλειο των κομπιναδόρων και των μιζαδόρων.

Ναι αλλά ως ποτέ θα ανεχόμαστε αυτό το θέατρο του παράλογου ως ποτέ θα προσπαθούν να μας παραπλανούν και να τρώνε την ΕΛΛΑΔΑ μας. ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!!!!!

Δείτε και το Βίντεο από το Συγκλονιστικό ρεπορτάζ της εκπομπής “Envoye Special” του δεύτερου Γαλλικού καναλιού για το ασύλληπτο  ξεπούλημα στη Χαλκιδική.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου