Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Στήστε μια κάλπη με ένα χαρτί με επτά ονόματα !!!!!


Στήστε μια κάλπη με ένα χαρτί με επτά ονόματα τόσο δύσκολο είναι ;;;
Αλλά που να το κάνουν αυτό φοβούνται ή μας δουλεύουν κατά τα άλλα πολιτική θύελλα με τρεις ψηφοφορίες και επτά κάλπες.
Σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις προκάλεσαν οι διαβουλεύσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας και τον αριθμών των καλπών που θα στηθούν για την προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει το σκάνδαλο της «λίστας Λαγκάρντ», γεγονός που προμηνύει ότι κατά τησ συνεδρίαση, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα προχωρήσουν σε μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση.

Πάντως, αργά το βράδυ της Τετάρτης και μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις στη Διάσκεψη των Προέδρων αλλά και μεταξύ προέδρου της Βουλής και κομματικών επιτελείων, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) η διαδικασία να γίνει σε μια συνεδρίαση, με 3 ξεχωριστές ψηφοφορίες -μία για κάθε πρόταση- και με συνολικά 7 κάλπες.
Δηλαδή, με την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα μπει σε ψηφοφορία η πρόταση της πλειοψηφίας (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ). Θα στηθεί μία κάλπη για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα γίνει η καταμέτρηση και θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτή την περίπτωση θα στηθούν 2 κάλπες όσες δηλαδή και τα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή (Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλος). Στο τέλος θα ακολουθήσει η πρόταση Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής με 4 κάλπες (Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλο, Γ. Παπανδρεου, Λ. Παπαδήμο).
Να σημειωθεί ότι δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των βουλευτών και στις 3 ψηφοφορίες, αν και, όπως αναφέρει η ΚΟ της ΝΔ, «εμείς θα συμμετέχουμε εως το τέλος. Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης».
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και η ψηφοφορία αναμένεται στις 6 το απόγευμα.
Χάθηκε η «μπάλα» με τα διαδικαστικά
Πριν ληφθεί η απόφαση, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κάθε μία για τους δικούς της λόγους, επιδόθηκαν σε μια σειρά πολιτικών μηχανορραφιών υψηλής τεχνικής, ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής κατά το δοκούν.
Τακτική, που είχε ως συνέπεια να περιορίζεται η συζήτηση στη διαδικασία, να αυξομειώνεται ο αριθμός των καλπών και των ψηφοφοριών και να «χάνεται» το ζητούμενο, που είναι η ουσία και η απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι όλα τα δεδομένα δείχνουν πως η διαδικασία θα μονοπωλήσει και την αυριανή συζήτηση.
Προς τούτο συνηγορούν οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο αυτό το οποίο λέγεται ότι αποφασίστηκε στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών. Να καταλύεται η ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία. Και ουσιαστικά να έχουμε και μια διαδικασία, η οποία θα αίρει τη μυστικότητα της ψήφου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό Κοινοβούλιο και προδίδει πανικό. Αυτοενοχοποιείται ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας από τον κ. Σαμαρά τέτοιου είδους προστασία. Ταυτόχρονα όμως γίνεται και όμηρος του κ. Σαμαρά».
Από την άλλη, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επιμένει ότι «αυτουργός της σκευωρίας εναντίον του ΠΑΣΟΚ» είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Πέραν αυτών, Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή επιμένουν στο να στηθούν 4 κάλπες, όσες δηλαδή και τα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου