Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Επιστράτευση των απεργών του Μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση


Την επιστράτευση των απεργών του Μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση ύστερα από μαραθώνια σύσκεψη του πρωθυπουργού με το υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε:

«Η κυβέρνηση είχε κάνει σαφές ότι δεν υπήρχε περιθώριο εξαιρέσεων από το ενιαίο μισθολόγιο. Παρόλα αυτά οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο τής τυφλής σύγκρουσης.

Ακόμη περισσότερο αποφάσισαν να ακολουθήσουν αθέμιτες πρακτικές και να μη σεβαστούν σαφέστατες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να ταλαιπωρείται η Αθήνα και να προκαλείται σοβαρό πρόβλήμα στην οικονομική ζωή της πόλής.

Μετά από αυτά η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορήσει. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων. Ούτε μπορεί να παρακολουθεί μια προσχηματική προσπάθεια διαλόγου. Είναι ώρα να προχώρήσουμε στο μέτρο της επίταξης. Αυτή είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό την οποία έκανε δεκτή», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.

Στην πρώτη αντίδραση των εργαζομένων ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντ. Σταματόπουλος ανέφερε: «Η επίταξη είναι χούντα, ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου