Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Απαξιώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ....

 

Οι δημοτικές παρατάξεις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ», «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» και «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» κατέθεσαν ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, σχετικά με το Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».

Το ψήφισμα που στήριξαν οι τέσσερις δημοτικές παρατάξεις είναι το εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει την απόφαση της Κυβέρνησης για τον πλήρη αποκλεισμό των Δήμων από τον Χωροταξικό και Πολεοδομικό σχεδιασμό, απορρίπτοντας επιδεικτικά όλες τις προτάσεις που κατέθεσε η Κ.Ε.Δ.Ε.

Στο Νομοσχέδιο με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας» η Κυβέρνηση προχώρησε στον αποκλεισμό των Δήμων από κρίσιμες πολεοδομικές ρυθμίσεις, οι οποίες επηρεάζουν μεγάλες περιοχές των Δήμων και της ποιότητας ζωής των πολιτών, ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ που με αγώνες αποκτήθηκαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως: Οι Ζώνες Υποδοχής Μ.Σ.Δ., ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός,τις χρήσεις γης,το ύψος των κτιρίων, κ.ά. που έρχεται να επιβεβαιώσει τον αυταρχισμό και συγκεντρωτισμό της Κυβέρνησης για ρυθμίσεις, οι οποίες υποβαθμίζουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποβαθμίζουν το περιβάλλον και από την άλλη εξυπηρετούν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Επίσης, η απόφαση της Κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την άμεση άρση απαλλοτρίωσης χαρακτηρισμένων χώρων με απλή αίτηση του ιδιοκτήτη και την κατάργηση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, βάζει ταφόπλακα στις προσπάθειες των Δήμων να αποκτήσουν κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, εξαιρετικά σημαντικούς για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των πυκνοδομημένων πόλεών μας, για βιώσιμες πόλεις. Ιδιαίτερα σε  μία περίοδο που είναι εμφανείς οι καταστροφικές συνέπειες των περιβαλλοντικών αλλαγών, τόσο από φυσικά φαινόμενα, όσο και από την πανδημία.

Καλούμε την Κ.Ε.Δ.Ε. να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να προβεί σε κινητοποιήσεις, οι οποίες θα αποτρέψουν την οικολογική και περιβαλλοντική υποβάθμιση που σχεδιάζει η Κυβέρνηση με τον Νόμο που ήδη ψήφισε. Αυτό θα αποτελέσει και μία απάντηση στην απαξίωση που επέδειξε η Κυβέρνηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου