Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καλλιθέας: ΟΧΙ στην «Καλή Τέχνη» με Τηλεκπαίδευση, για χιλιάδες συμπολίτες μας.

 


Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της αψυχολόγητης συμπεριφοράς, της Διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας ,απέναντι στους πολίτες αυτής της πόλης .

Μόλις πληροφορηθήκαμε, ότι εδώ και ένα μήνα, έχει διακοπεί η δραστηριότητα των μαθημάτων των Εργαστηρίων του Ερασιτεχνικού Δικτύου του Δήμου Καλλιθέας «Καλή Τέχνη», τα οποία τα παρακολουθούν κοντά στους 3000 συμπολίτες μας.

Σκεφτείτε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που για αυτούς είναι μια απασχόληση, μια εκτόνωση, μια διαφυγή, μια ψυχολογική στήριξη, αυτά τα μαθήματα.

Σκεφτείτε τους δασκάλους που μένουν απλήρωτοι (είναι σε Κοιν Σεπ και πολλοί από αυτούς με μπλοκάκι).

Και παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες  των δασκάλων να βρεθεί μια λύση  τουλάχιστον με τηλεκπαίδευση, τόσο για εκείνους αλλά και για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που παρακολουθούν τα μαθήματα , ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καλλιθέας τους απαντά με φράσεις όπως,  «...δεν συμφέρει τώρα τον Δήμο να ξεκινήσουν τα μαθήματα...», αλλά και  «ότι είναι να γίνει θα γίνει από τη νέα χρονιά... μαζί με τα σχολεία».

Μάλλον του διαφεύγει του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού Καλλιθέας, ότι τα μαθήματα θα μπορούσαν να γίνουν με τηλεκπαίδευση ,όπως άλλωστε γίνεται όλο αυτό το διάστημα σε όλες της βαθμίδες εκπαίδευσης , ακόμα και από το νηπιαγωγείο.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι με τηλεκπαίδευση, το ίδιο συμβαίνει σε πολλούς άλλους Δήμους με αντίστοιχες δραστηριότητες (χορός, ζωγραφική, θέατρο κτλ), ούτε βέβαια ότι η Εγκύκλιος του Υπ. Πολιτισμού που ερμηνεύει την ΚΥΑ ΦΕΚ 4829/Β/02-11-2020, και επιτρέπει στις Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης την εξ' αποστάσεως διδασκαλία.

Από ότι φαίνεται όμως, δεν ενδιαφέρει ούτε τον Δήμαρχο Καλλιθέας (το θέμα του τώρα είναι, τα λουλούδιαστην νησίδα της Ελ. Βενιζέλου),  ούτε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Καλλιθέας (το θέμα του είναι, τα καρουζέλ), να δώσουν μια Σοβαρή λύση στο θέμα που προέκυψε λόγο της πανδημίας.

Έχω να πω μόνο τούτο, τέτοια θέματα δεν θα έπρεπε να φτάνουν στα ΜΜΕ, θα έπρεπε να έχουν λυθεί άμεσα με τους καθόλα αρμόδιους, όταν βέβαια οι αρμόδιοι, ξέρουν για πιο πράγμα είναι αρμόδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου