Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ποιός Κορωνοϊός..... εμείς στην Καλλιθέα και Καρουζέλ θα βάλουμε!!!

 


Την Πέμπτη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας αποφάσισε για την εγκατάσταση καρουζέλ και άλλων παιχνίδιων τις ημέρες των γιορτών, τα Χριστούγεννα.

θα μου πεις τώρα, μα πως είναι δυνατόν....

Εδώ έχουμε lockdown, είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, τα μαγαζιά μας κλειστά, τα παιδιά μας δεν πάνε σχολείο, και όλα αυτά για να μην δημιουργηθούν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Εδώ μόνο σε ένα μήνα έχουμε περισσότερους θανάτους από ότι είχαμε από την αρχή της πανδημίας, ακόμα και οι αρμόδιοι λένε για παράταση 3 εβδομάδων, και αν τελικά βγούμε από την καραντίνα,  θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα εντελώς οικογενειακά και όχι με μεγάλες συναθροίσεις συγγενών και φίλων και χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Σωστά όλα αυτά , αλλά όπως είπε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος «δεν μπορεί εσύ και εγώ να είμαστε στην ταβέρνα (αν τελικά ανοίξει η εστίαση) και τα παιδιά μας, να μην έχουν που να παίξουν».

Αποφάσεις της Διοίκησης δίχως λογική;

Ελαφρότητα ή άγνοια κινδύνου, για να δώσουν μια τέτοια απάντηση στις κραυγές αγωνίας της αντιπολίτευσης, που τους επιστά την προσοχή στο σχετικό θέμα.

 Αν είναι δυνατόν ακόμα και να λήξει η καραντίνα επάνω στις γιορτές των Χριστουγέννων, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αποφεύγουμε τουλάχιστον τις  ενδεδειγμένες εστίες μετάδοσης της πανδημίας.

Διότι ο κορωνοϊός δεν σταματά τον Δεκέμβριο θα συνεχιστεί, και αν δεν προσέξουμε τότε θα έχουμε χειρότερα αποτελέσματα, και όπως λένε και οι Επιστήμονες, η κατάσταση θα φτάσει και μέχρι τον Απρίλιο, Μάιο με αυτά τα δεδομένα, και αν θα είναι καλύτερα ή χειρότερα, αυτό αφορά εμάς και την υπευθυνότητα που θα δείξουμε στην αυτοπροστασία μας.

Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε σοβαρά την κατάσταση της πανδημίας και όχι να προσθέτουμε επιπλέον εστίες μετάδοσης  στην πόλη,  διότι η ελαφρότητα και η άγνοια φέρνει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου