Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Σε αποχή από την εργασία οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλλιθέας...

 

Τα προβλήματα πολλά όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλλιθέας ,ενώ μέλος του ΔΣ του συλλόγου ο οποίος βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στο χώρο του ΔΣΑ καθαριότητας, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον διευθυντή περιβάλλοντος,  διότι εκείνος του είπε«... ότι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, λέει ψέματα και παραπλανά τους συναδέλφους για να συμμετέχουν στην αποχή από την εργασία.»

Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε διαπληκτισμός  με αρκετές αλήθειες από τον εργαζόμενο, με τελικό αποτέλεσμα ο διευθυντής περιβάλλοντος να απειλεί τον εργαζόμενο ότι θα στραφεί και δικαστικά εναντίον του .

Όλα αυτά ξεκίνησαν όταν  ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας  και μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου απαίτησε από την διοίκηση του Δήμου τα εξής :

«...Άμεση πρόσληψη μόνιμου γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας.

Ιατρικές εξετάσεις και τεστ για τον covid-19 άμεσα σε όλο το προσωπικό.

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων που υπηρετούν.

Λήψη μέτρων προστασίας ενάντια στον covid-19 (καθημερινή θερμομέτρηση, plexiglass όπου κρίνεται απαραίτητο κ.α.) και εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ.

Συνέχιση της αποζημίωσης της υπερωριακής απασχόλησης στον τομέα της υπηρεσίας περιβάλλοντος και επέκταση της στους υπόλοιπους τομείς του Δήμου και στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Αποτίμηση σε χρήματα των Μ.Α.Π και του γάλακτος, τα οποία δεν έχουν δοθεί τα προηγούμενα έτη.

Τακτική συντήρηση και καθαρισμός-απολύμανση όλων των οχημάτων.

Άμεση επισκευή και συντήρηση των υποδομών.

Επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων.

Στελέχωση του τμήματος προσωπικού και της οικονομικής υπηρεσίας.

Καταβολή των δώρων των συναδέλφων που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια. 

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας και απαίτησης για ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, ο Σύλλογος εργαζομένων κηρύσσει αποχή από την υπερωριακή απασχόληση από το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 και μέχρι να υπάρξει ανταπόκριση από την διοίκηση του Δήμου...»

Το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε την απάντηση αλλά και τι θα κάνει η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας σχετικά με τα αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου, διότι δεν είναι σωστό να βλέπουμε να διαπληκτίζονται οι εργαζόμενοι μεταξύ τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου