Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός... 4 Κρούσματα από το Κοιμητήριο Καλλιθέας, στο Νοσοκομείο... Στα (κάγκελα) οι δημοτικές παρατάξεις με τις αποφάσεις του Δημάρχου.

 


Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 13 κρούσματα που είχαμε μέχρι στιγμής στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καλλιθέας, τα 4 από αυτά είναι στο νοσοκομείο . Δυστυχώς είναι μια άσχημη εξέλιξη για τους συνανθρώπους μας, που μας θλίβει όλους.

Τα κρούσματα Κορωνοϊου στην πόλη μας είναι αρκετά, τόσο στα Σχολεία που από σήμερα έκλεισε και η πρωτοβάθμια, ενώ ήδη έχουν κλείσει η δευτεροβάθμια και η τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στις δημόσιες  και δημοτικές Υπηρεσίες  του Δήμου μας.

Και φυσικά όλη την Χώρα να είναι μέχρι της 30 Νοεμβρίου 2020 σε lockdown,  λόγο των αυξημένων κρουσμάτων Κορωνοϊού.

Κατόπιν όλων αυτών των γεγονότων και εν όψει Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, οι δημοτικές παρατάξεις  «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»,

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» ΚΑΙ «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» προχώρησαν σε κοινή επιστολή προς τον Δήμαρχο Καλλιθέας αναφέροντας τα εξής:

«  Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα σάς γνωρίζομε ότι οι δημοτικές παρατάξεις «Προοπτική Ζωής», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» και «Μια Πόλη στο Δρόμο», λαμβάνοντας υπ’ όψη τη σημασία και τον αναγκαίο χρόνο συζήτησης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης κατά την τακτική (με τηλεδιάσκεψη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 18/11/2020, δεν συμφωνούν με την πραγματοποίηση και ειδικής συνεδρίασης του Σώματος για τη συζήτηση και έγκριση του Προϋπολογισμού του έτους 2021 την ίδια ημέρα και σας καλούν να ορίσετε νέα ημερομηνία συνεδρίασης για το θέμα αυτό.

Εξάλλου, ύστερα από την εμφάνιση κρουσμάτων του κορωνοϊού σε δημοτικές υπηρεσίες, οι παρατάξεις ζητούν, επίσης, όπως κατά την τακτική συνεδρίαση της 18/11/2020, η διοίκηση εισαγάγει και προτάξει γραπτή εισήγηση, με την οποία θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διασπορά της covid – 19 στο Δήμο και την πόλη, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ – Κώστας Ασκούνης

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – Γιάννης Βακαλόπουλος

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Θοδωρής Ψαλιδόπουλος

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – Χρήστος Ιωαννίδης  »

Διαβάζουμε στην κοινή αυτή επιστολή των δημοτικών παρατάξεων  να ζητούν τα αυτονόητα, δηλαδή να υπάρξει ξεχωριστή συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό.

Και αυτό είναι κάτι που εδώ και 40 χρόνια γινόταν πάντα σε ξεχωριστή συνεδρίαση και με μοναδικό θέμα την συζήτηση του προϋπολογισμού.


Όμως εδώ βλέπουμε να έχουν καταστρατηγηθεί τα πάντα με αποτέλεσμα να διαισθανόμαστε μια βιασύνη, μια προχειρότητα από πλευράς της Διοίκησης, σε ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως είναι ο προϋπολογισμός, προσπαθώντας να το περάσει μέσα στην ίδια μέρα με τόσα άλλα θέματα  της ημερήσιας διάταξης, βαπτίζοντας την συνεδρίαση  αυτή ως «ειδική» .

Κυρίες και κύριοι της Διοίκησης αναλογιστείτε την σοβαρότητα του θέματος και πράξτε ανάλογα, με υπευθυνότητα και σεβασμό προς την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου