Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Harley Davison & Τρύφων Μπουγάς.....μια εικόνα Χίλιες Λέξεις

Μια σκηνή που για τους πιο νέους σίγουρα αποτελεί έκπληξη, αλλά όχι για τους παλιούς Καλλιθεάτες, ήταν αυτή που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός στους δρόμους των νοτίων προαστίων. Ο λόγος για την εικόνα του Τρύφωνα Μπουγά, πάνω σε μια «Harley Davison» που στους παλιότερους βέβαια, δεν είναι ξένη. Όσο και αν πέρασαν τα χρόνια, η αγάπη του εθνικιστή δημοτικού συμβούλου, για τις μηχανές, για το ροκ τραγούδι και τα ρεμπέτικα, είναι απεριόριστη και τουλάχιστον γνωστή, στους παλιούς κατοίκους της περιοχής.

 Όπως κάθε «χαρλεάς» που σέβεται   τον εαυτό του, ο κ.  Μπουγάς αναθέτει στη μηχανή ρόλο όχι μόνο μεταφορικού μέσου, αλλά και μέσου απόδρασης. Από τη ρουτίνα, ή και από δυσάρεστες σκέψεις. Άλλωστε είναι γνωστό στους πιο μυημένους Καλλιθέατες στα παλιά γεγονότα, πως ο γνωστός δημοτικός σύμβουλος, διατηρούσε μαζί με άλλους φίλους όμιλο που είχε αντικείμενο τις Harley και μάλιστα οργάνωναν και πολλές αποδράσεις σε νησιά και άλλους προορισμούς για κατασκηνώσεις.


Ο γνωστός πατριώτης πολιτευτής παρότι ήθελε να αποφύγει τον τηλεοπτικό φακό, δεν τα…κατάφερε. Του ζητήσαμε μάλιστα και μια μεγάλη χάρη, αφού γνωρίζουμε πως διαθέτει στο ανεκτίμητο αρχείο του για την Καλλιθέα, πολλές φωτογραφίες ρετρό. Εμείς τον παρακαλέσαμε να μας παραχωρήσει φωτογραφίες, από την πλούσια συλλογή που έχει και αφορά το ρεμπέτικο τραγούδι μιας και ήταν ο μοναδικός που για πέντε χρόνια διατηρούσε ρεμπέτικο μαγαζί στα τέλη της δεκαετίας του 70 και αρχές του 80 στην περιοχή. Στο κατάστημα του οργανώθηκε και η γνωστή στην Καλλιθέα, ρεμπέτικη παρέα, τα παιδιά του Ζεβεδαίου. Περισσότερα πάνω στο θέμα αυτό, σε αφιέρωμα για ρεμπέτικα που θα κάνουμε προσεχώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου