Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Κάντε τα νησιά απόρθητα κάστρα!

 


Η Τουρκία επιμένει πεισματικά στις διεκδικήσεις της! Τώρα, μας εγκαλεί τελείως απροκάλυπτα γιατί τα πολεμικά μας αεροσκάφη και πλοία πετούν και πλέουν αντίστοιχα στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ ο νέο-Χαλίφης «αποβιβάζεται» στην Αμμόχωστο!

Η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, με επέκταση της επιρροής της σε κρίσιμες γεωπολιτικά περιοχές, όπως Βόρ. Συρία, Βόρ. Ιράκ, Λιβύη, Αζερμπαϊτζάν, κερδίζει έδαφος. Ο Ερντογάν, με την ένοχη ανοχή ΕΕ-ΝΑΤΟ, «τεντώνει το τόξο προς Ανατολάς για να ρίξει το βέλος του προς τη Δύση»! Άραγε, ποιος έχει σειρά;

Τα τελευταία γεγονότα της «εξαμίλιας» κυβέρνησης Μητσοτάκη (τα οποία καλύπτει έντεχνα μέσω κορωνοϊού), καθώς και πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και από τουρκικά φερέφωνα, φέρουν την Τουρκία, με την επιδιαιτησία της Γερμανίας,να επιμένει πεισματικά στηνμερική αποστρατικοποίηση των νησιών μας. Λέγεται μάλιστα, ότι η Τουρκία, ως ένδειξη μη ύπαρξης απειλής, θα δεχθεί πρόταση της Γερμανίας να αποσύρει την 4η Τουρκική Στρατιά (Αιγαίου) από τον χώρο της Ιωνίας, απέναντι από τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.

Μια τέτοια εξέλιξη απόσυρσης ισχύος από τα νησιά, αν γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα, θα καταστεί, χωρίς καμία αμφιβολία, καταστρεπτική για τη χώρα μας, με διαστάσεις βέβαιης εθνικής τραγωδίας!

Το ερώτημα δεν είναιεάναυτή η πιθανή υποχώρησηπροέρχεται από τις κλιμακούμενες απειλές και απαιτήσεις των Τούρκων ή τις συνεχείς πιέσεις των Γερμανών ή άλλων «συμμάχων», αλλά εάν στηρίζεται, έστω και ελάχιστα σε σοβαρό εθνικό σχεδιασμό.

Ο υπολογισμός της απαιτούμενης στρατιωτικής ισχύος, γίνεται με γνώμονα την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και τις εκτιμώμενες απειλές. Οι δε δύο πιο βασικοί πυλώνες δόμησης της ισχύος αυτής είναι ο αριθμός του προσωπικού και τα οπλικά συστήματα.

Μήπως άλλαξε η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεών μας και δεν το αντιληφθήκαμε; Σίγουρα όχι.

Μήπως ο εξ ανατολών εχθρός μείωσε την στρατιωτική του ισχύ και δεν το ξέρουμε;Όχι, αντιθέτως αυξάνει συνεχώς την ισχύ του.

Μήπως υποσχέθηκε κανείς «μεγάλος» ότι θα εγγυηθεί τα σύνορά μας και ησυχάσαμε;Είναι διαχρονικά ιστορικά αποδεδειγμένο ότι τα σύνορα της Ελλάδας τα φυλάνε μόνο Έλληνες, ούτε Ρώσοι, ούτε Αμερικάνοι, ούτε Γερμανοί, ούτε άλλοι Ευρωπαίοι!

Πιστεύει κανείς ότι οι Τούρκοι θα απομακρύνουν τις αποβατικές και λοιπές ειδικές δυνάμεις της 4ης Στρατιάς από το Αιγαίο; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει στις τουρκικές «εγγυήσεις» και στην τήρηση των τουρκικών υπογραφών; Έστω και αν αυτό (η απόσυρση) συμβεί, όποτε η Τουρκία θέλει, οι ταχυκίνητες αυτές δυνάμεις μπορούν σε χρόνο ρεκόρ να επανέλθουν στο Αιγαίο, ενώ οι δικές μας ενισχύσεις δεν θα προλάβουν να ανταποκριθούν σε τέτοια επιχειρησιακή απαίτηση.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί στην κυβέρνηση η μία υποχώρηση στις ορέξεις των εξ ανατολών βαρβάρων διαδέχεται την άλλη; Μέχρι πότε η πολιτική του ερωτήματος «θέλετε να κάνουμε πόλεμο;» θα συνεχίζει να αντιπαρέρχεται την ατίμωση του Στρατού και του λαού μας με τους καθημερινές παραβάσεις και παραβιάσεις των εθνικών μας δικαίων από την Τουρκία; Μέχρι πότε η πολιτική «Στρατηγικής υπομονής για την ειρήνη» θα συγκαλύπτει την πολιτική αδυναμία και την διπλωματία επιπέδου νηπιαγωγείου;

Επιτέλους η «λατρεία της εξουσίας» και το «πολιτικό κόστος» του θλιβερού σύγχρονου πολιτικού προσωπικού πρέπει να πάψουν να προηγούνται του Εθνικού συμφέροντος.

Ζούμε σε ένα κόσμο που μόνο ειρηνικός δεν είναι, ο δε περίγυρός μας είναι ένα πεδίο θερμών και λοιπών πολεμικών συγκρούσεων. Η μερική έστω αποστρατικοποίηση των νησιών μας ισοδυναμεί με εθνική αυτοκτονία!Επιπλέον, η ολοένα διογκούμενη λαθρομεταναστευτική λαίλαπα αποτελεί σημαντική υποθάλπουσα απειλή για την άμυνά τους. Επομένως, τέτοια υποχώρηση κινείται πέρα και από τα όρια της προδοσίας.

Τα νησιά μας όχι μόνο δεν πρέπει να αποστρατικοποιηθούν, αλλά αντιθέτως να συμπληρωθούν στο 100% σε προσωπικό και μέσα! Και επιπλέον, να οργανωθεί σε όλα πλήρης «παλλαϊκή άμυνα»!

Πιστεύω ότι όλοι οι Αρχηγοίτων Ενόπλων μας Δυνάμεωνθα δώσουν στους πολιτικούς προϊσταμένους να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να υπερεκτιμούνσε μέγιστο βαθμό την Διπλωματία σε σχέση με την Ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων!

Κύριοι της Κυβέρνησης: Κάντε τα νησιά απόρθητα κάστρα! Κι ας ουρλιάζουν καταπόδι οι λύκοι!

Ο ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ!




  Νίκος Ταμουρίδης

Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ                                                 

Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου