Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Βασίλης Σπανάκης για τον Προϋπολογισμό του 2021 (Βίντεο)

 

«Είναι ο Προϋπολογισμός της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, με θετικό πρόσημο για την κοινωνία»

Με τα παραπάνω λόγια χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του Κράτους για το 2021 ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την κύρωση του που ολοκληρώθηκε και υπερψηφίσθηκε την Τρίτη 15/12/2020.

«Καλούμαστε να συζητήσουμε για έναν Προϋπολογισμό διαφορετικό από τους άλλους, αφού περιέχει δαπάνες που είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σήμερα, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Είναι εύκολο σε περιόδους κρίσης κανείς να κρίνει, αλλά δύσκολο να προτείνει. Και εδώ είναι η μεγάλη διαφορά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία λέει ένα στεγνό ΟΧΙ σε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε παραθέτοντας 10 συγκεκριμένα σημεία που εμπεριέχονται στον Προϋπολογισμό:


«Αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 3%. Αύξηση της Απασχόλησης και σημαντική μείωση της Ανεργίας. Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Πόρων του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Θέσπιση του Κώδικα Διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας σε δανειολήπτες. Στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με σειρά εύστοχων επιδομάτων.
Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας με την αύξηση των δαπανών, που υπολογίζεται στο 1,6 δις ευρώ για το 2021.
Νέες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προσλήψεις στο ΕΣΥ, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στην Αστυνομία και νέο μισθολόγιο στην Α.Α.Δ.Ε..
Η υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 2021 προβλέπει πόρους ύψους 6,7 δις ευρώ, από τα οποία το 90% πηγαίνει για έργα που θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Σταθερότητας.
Ενίσχυση των Δήμων με 1,9 δις από τους ΚΑΠ και πρόσθετη επιχορήγηση ύψους 155 εκ. ευρώ για την κάλυψη των σχολικών τροχονόμων, του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και δαπάνες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Βελτίωση του κοινωνικού προϋπολογισμού κατά 578 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2020.
Βλέπετε ξεκάθαρα ότι ένας είναι ο τίτλος αυτού του Προϋπολογισμού: Είναι ο Προϋπολογισμός της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης με θετικό πρόσημο για την κοινωνία».


Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σπανάκης απηύθυνε κάλεσμα προς τους Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έναν ανοιχτό διάλογο για την Οικονομία:

 «Θα ήθελα από το βήμα αυτό, με ειλικρίνεια να καλέσω από κοινού μαζί με τους συναδέλφους της ΝΔ που εκλεγόμαστε στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, τους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης να κάνουμε έναν ανοιχτό διάλογο για την οικονομία. Το 2021 θα είναι ένα έτος με σοβαρές οικονομικές παρεμβάσεις, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να επανέλθουμε στην κανονικότητα και αυτό προϋποθέτει εθνική ενότητα και εύστοχο προτασιακό λόγο. Γι΄αυτό λοιπόν σας καλώ να ψηφίσουμε αυτόν τον προϋπολογισμό του 2021».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου