Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ακόμη να δώσει λύση στα προβλήματα των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

 

Μαζική ήταν η συμμετοχή, σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021,των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας στη Συνέλευση – συγκέντρωση για τα προβλήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούςΟι οποίοι ήδη έχουν 200 περίπου παιδιά περισσότερο των δυνατοτήτων τους, ενώ υπάρχει έλλειψη τουλάχιστον 27 εκπαιδευτικών. 

Στη σημερινή Συνέλευση παραβρέθηκαν πολλοί γονείς, και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας.

Άφαντος ήταν φυσικά ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος προτιμά τις φιέστες και τις εκδηλώσεις και όχι τα σοβαρά και δύσκολα προβλήματα της πόλης.

Γραπτές δεσμεύσεις  από τον Πρόεδρο των βρεφονηπιακών σταθμών ζητά ο σύλλογος εργαζομένων  

και η Γενική Συνέλευση ,ώστε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, και αναφέρουν σε επιστολή τους προς την Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας τα σημεία της Συμφωνίας:

«ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

1. ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦ/ΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

2. ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ Β΄ ΤΩΝ 9 ΣΤΑΘΜΩΝ ,ΤΑ ΒΡΕΦΗ Α΄ΤΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΜΙΚΡΑ ΤΗΣ ΣΑΠΦΟΥΣ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΣΕ 2 ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ 2 ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΦΗ Β΄ΚΑΙ Η 1 ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΦΗ Α΄ΤΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΜΙΚΡΑ ΤΗΣ ΣΑΠΦΟΥΣ. ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΘΕΩΡΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΟ .ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ Β΄ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΒΑΣΕΙ ΗΛΙΚΙΑΣ.

3. ΤΑ ΒΡΕΦΗ Β΄ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021 -22 ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 4 ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΣΤΑ 19-25 ΠΑΙΔΙΑ.

4. ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦ/ΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΩΝ – ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

5. Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-22  ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

6. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΜΕ ΕΙΔΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

7. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 1 ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ.

8. ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΕΙΡΕΙ ΘΕΜΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ.

9. ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΧ ΕΠΙΔΟΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ,ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥΣ, ,ΜΑΠ,ΓΑΛΑ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου