Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΛΛΙΘΕΑ SOS: ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

 


Μέσα στην δύσκολη κατάσταση που βιώνει η κοινωνία της Καλλιθέας με τον κορονοϊο, αλλά και τα επακόλουθα της οικονομικής στενότητας με τα δεκάδες λουκέτα σε μαγαζιά, πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη και με το θέμα της καθαριότητας. Ένα ζήτημα που πρέπει άμεσα να κλείσει ο Δήμαρχος ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων σε αυτόν τον τομέα.

 Όσα ζητούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτόν τον πολύ ευαίσθητο τομέα είναι πέρα για πέρα δίκαια και είναι πέραν κάθε συζήτησης απαραίτητο να γίνουν δεκτά. Τόσο για τους ίδιους που παλεύουν με ελλιπή εφόδια για την ατομική τους προστασία να κρατήσουν μια πολυπληθή πόλη καθαρή, αλλά και για την επιβίωση των δημοτών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σηκώσουν άλλον έναν σταυρό με απεργιακές κινητοποιήσεις που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με τεράστιο κίνδυνο για την υγεία τους.

Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για να αντέξει η Καλλιθέα που έτσι κι αλλιώς έχει τεράστια προβλήματα με την καθαριότητα, μια απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων του Δήμου. Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία των δημοτών θα είναι τεράστιος και καλούμε τον Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του και να ικανοποιήσει τα δίκαια και απολύτως λογικά αιτήματα των υπαλλήλων της καθαριότητας.

Σε διαφορετική περίπτωση η Καλλιθέα θα κινδυνεύσει να μπει σε κόκκινο χρώμα όχι μόνον για περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά και για τον προφανή λόγο της υγιεινής και διάφορων ιών που θα βρουν πρόσφορο έδαφος.

Οι εργαζόμενοι, κύριε Δήμαρχε, πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς, με κάθε τρόπο που θα προστατεύει  την υγεία τους και θα ανεβάζει το βιοτικό τους επίπεδο. Μην τους καταντήσουμε όπως ζούσαν οι εργαζόμενοι στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.



Μπουγάς Τρύφων

Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας

Επικεφαλής Εθνικιστικής Δημοτικής Παράταξης Καλλιθέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου