Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Σε πολικό κλοιό 187 εκατομμύρια Αμερικανοί

Σε πολική δίνη που έχει στοιχίσει την ζωή σε 16 ανθρώπους βρίσκεται η βόρεια Αμερική, ενώ το κύμα ψύχους μετακινείται από τις μεσοδυτικές πολιτείες προς τα ανατολικά, με τον υδράργυρο να πέφτει στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας 20ετίας.

Στο Κομερτάνουν της Μοντάνα ο υδράργυρος έπεσε την Δευτέρα στους -53 βαθμούς Κελσίου, στην Μινεσότα στους -48, ενώ στο Οντάριο του Καναδά, η θερμοκρασία θα φθάσει τους -40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Νέα Υόρκη και στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, ο υδράργυρος αναμένεται να καταγράψει βουτιά, φθάνοντας στους -26 βαθμούς. Ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται να κλείσουν τμήματα μεγάλων οδικών αρτηριών.

Οι μετεωρολόγοι έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για το δριμύ ψύχος, με τα οποίο θα έρθουν αντιμέτωποι οι κάτοικοι των βορειοανατολικών πολιτειών στις ΗΠΑ, από την Μοντάνα μέχρι το Μέριλαντ, καθώς υπολογίζεται ότι το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει σήμερα περί τα 187 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Το δριμύ ψύχος ανάγκασε τις αρχές να εκδώσουν ανακοίνωση προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι αν βγουν έξω το δέρμα τους θα παγώσει. Πάνω από 4.500 πτήσεις ακυρώθηκαν μόνο χθες, ενώ από το πρωί σήμερα, έχουν ήδη ακυρωθεί άλλες 1600 πτήσεις. Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίες προβλέπεται «τσουχτερό» για αγρότες και κτηνοτρόφους που αναμένεται να υποστούν μεγάλες ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου