Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Άφαντος ο Χριστόδουλος Ξηρός !!!


Η νέα απώλεια ενός βασικού εμπλεκόμενου σε τρομοκρατικές επιθέσεις «μέσα από τα χέρια» των Αρχών προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά;;;

Συναγερμός που μεταφράζεται σε εκτεταμένες έρευνες στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη έχει σημάνει στην αστυνομία για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην «17Νοέμβρη» δεν εμφανίστηκε χθες, όπως ήταν υποχρεωμένος, στο αστυνομικό τμήμα της Καλλικράτειας Χαλκιδικής, ύστερα από άδεια διάρκειας εννέα ημερών που είχε λάβει λόγω των εορτών. Η άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, ωστόσο, σύμφωνα με τους όρους που διέπουν τη χορήγησή της, ο Χρ. Ξηρός όφειλε κάθε ημέρα να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα.

Ηταν η όγδοη άδεια εννέα ημερών που είχε λάβει ο Χρ. Ξηρός προκειμένου να μεταβεί στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου κατοικεί η αδερφή του.

Οι άδειες αυτές χορηγούνται με τον όρο ο κρατούμενος να παρουσιάζεται κάθε μέρα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου που διαμένει και μέχρι χθες, ο Χριστόδουλος Ξηρός παρουσιαζόταν πάντα στο Α.Τ. Καλλικράτειας. Σε αυτή την περίπτωση, ήταν τυπικός μέχρι και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, αλλά χθες μέχρι τα μεσάνυχτα δεν εμφανίστηκε στο τμήμα.

Για πολιτική απόδραση μιλάει ο συνήγορός του
Σάλο προκαλούν την ίδια στιγμή οι δηλώσεις του δικηγόρου του. Ο κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφερόμενος στην εξαφάνιση του εντολέα του ομιλεί για «πολιτική στάση, συνεπή με την επαναστατική δράση του». Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Ραγκούσης δήλωσε: «Δεν είχα επικοινωνία μαζί του, ωστόσο η μακροχρόνια σχέση μας, μου επιτρέπει να πω πως πρόκειται για πολιτική απόφαση, απόλυτα συνεπή με την επαναστατική του δράση».


«Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης. «Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα», προσέθεσε.

Σε ερώτηση εάν αυτό σημαίνει ότι αποφάσισε να αποδράσει, ο δικηγόρος του Χρ.Ξηρού απάντησε θετικά και έκανε λόγο για «κάποια αιτήματα που υπάρχουν σήμερα, που ίσως τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση».

«Ανατριχιαστική» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, την δήλωση του δικηγόρου του Χρ. Ξηρού, περί «πολιτικής απόδρασης» του πελάτη του και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα αδειών για συγκεκριμένους κρατούμενους.

Ηδη την επανεξέταση ολόκληρου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά για εκείνους που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ.
Αθανασίου:

«Το ευεργέτημα της άδειας των κρατουμένων, που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας και υπονόμευσης της αντεγκληματικής πολιτικής της.Επανεξετάζουμε το όλο νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά της συγκεκριμένης κατηγορίας κρατουμένων» δήλωσε ο υπουργός.

Η νέα απώλεια ενός βασικού εμπλεκόμενου σε τρομοκρατικές επιθέσεις «μέσα από τα χέρια» των Αρχών προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά.

Είχε προηγηθεί το φιάσκο με την «εξαφάνιση» των Νίκου Μαζιώτη και Παναγιώτας (Πόλας) Ρούπα το Καλοκαίρι του 2012. Το ζευγάρι που έχει κεντρικό ρόλο στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς, ούτε και στη δίκη τους, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου