Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

AAAAAA !!!!! Τέλος το 25ευρω ΑΑΑΑΑΑ !!!!!


Αποσύρεται το «25ευρω» για την εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία και στη θέση του μπαίνει ένας πρόσθετος φόρος πέντε λεπτών στα τσιγάρα και όλα τα καπνικά προϊόντα.
Ηδη από το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης εξέδωσε τη σχετική εγκύκλιο, με την οποία καταργούνται τρεις εγκύκλιοι που προέβλεπαν την είσπραξη των 25 ευρώ, από τους ασθενείς για την
εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Από σήμερα  Τετάρτη, το μέτρο θα πάψει να ισχύει με βάση τη νέα εγκύκλιο, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, μετά τη συνάντηση που είχε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Βρέθηκε ισοδύναμο μέτρο από το υπουργείο Οικονομικών και είναι η επιβολή επιπλέον 5 λεπτών σε κάθε πακέτο τσιγάρων ή καπνού, φόρος υπέρ του ΕΣΥ» ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης που εξήγησε ότι μετά την εξέλιξη αυτή δεν υπάρχει λόγος να ισχύσει το εισιτήριο των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

«Τα 25 ευρώ καταργούνται για όλους. Το σύνολο των 25 ευρώ ήταν 40 εκατομμύρια προϋπολογισμός το χρόνο. Προτείναμε με τον κ. υπουργό των Οικονομικών σήμερα τρία διαφορετικά μέτρα για δημοσιονομικά ισοδύναμα και το μέτρο το οποίο τελικώς επελέγη έχει ακριβώς την ίδια δημοσιονομική απόδοση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, που συναντήθηκε με τους επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κ.κ Δημήτρη Κρεμαστινό, Χρήστο Πρωτόπαπα, Παναγιώτη Ρήγα, Χρήστο Δερβένη και Κώστα Τσουμάκα.


Από την πλευρά του ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, δήλωσε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σήμερα το μεσημέρι ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία. Κατόπιν τούτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βεβαίως εξέφρασε την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, όπως σας είπε και ο υπουργός Υγείας, βρήκαν τη λύση του ισοδυνάμου, οπότε όλοι είναι ικανοποιημένοι».

Ως καρδιολόγος, πρόσθεσε ότι «αν εσείς νομίζετε ότι τα πέντε λεπτά είναι επιβάρυνση, εγώ μακάρι να μπορούσα να βάλω προσωπικά ένα ευρώ και να σταματήσει το κάπνισμα ο κόσμος».

Για το ίδιο θέμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, βγαίνοντας νωρίτερα από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι η απόφαση για την απόσυρση του μέτρου της καταβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία ελήφθη μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ο υπουργός Υγείας και η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτισε την απόσυρση του μέτρου και σημείωσε ότι το θέμα λύθηκε με σωστό τρόπο, καθώς, όπως είπε, το τέλος των 5 λεπτών του ευρώ που θα μπει στα τσιγάρα, συνδέεται και αυτό με την υγεία, όχι ως μέτρο δημοσιονομικό, αλλά ως μέτρο προληπτικής ιατρικής.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για «πολύ σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο της αρχικής μας απόφασης και της μάχης που δώσαμε». Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι αυτό δείχνει πως το 2014 μπορεί να είναι πραγματικά έτος κοινωνικής ευαισθησίας και αποκατάστασης των αδικιών.

Τέλος ανέφεραν ότι αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου