Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Η πρώτη εμφάνιση της Μέρκελ μετά το ατύχημα


Με πατερίτσες πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση η Άνγκελα Μέρκελ, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις ελβετικές Άλπεις.

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε την πρώτη της εμφάνιση με πατερίτσες, στην καγκελαρία, στο Βερολίνο, όπου παιδιά της είπαν τα κάλαντα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τραυματίστηκε όταν επέλεξε να κάνει σκι εκτός πίστας στο Σεντ Μόριτζ και αρχικά δεν αντελήφθη τη σοβαρότητα του χτυπήματος.

Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, και όταν ο πόνος συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση, η Μέρκελ υπεβλήθη σε εξετάσεις για να διαπιστώσει ότι "ράγισε" τη λεκάνη της. Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος δεν έγιναν γνωστές, μόνο ότι η Μέρκελ -η οποία σημειωτέον θεωρείται δεινή σκιέρ- δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα.

Ο τραυματισμός αυτός θα βάλει την καγκελάριο στον... πάγο για τις επόμενες τέσσερις έως έξι εβδομάδες, ενώ για τουλάχιστον 20 ημέρες, όπως είπε και ο εκπρόσωπός της, θα περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις της και θα εργάζεται κυρίως από τον καναπέ του σπιτιού της. Σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιήσει ελάχιστες συναντήσεις, όπως διευκρίνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ. Ηδη χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τουσκ και τον νέο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπέτελ, με τους οποίους επρόκειτο να συναντηθεί εντός της εβδομάδας, αλλά λόγω του τραυματισμού της αναγκάστηκε να αναβάλει τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Ο γιατρός της έχει απαγορεύσει να ταξιδεύει για τις επόμενες εβδομάδες και έχει επιβάλλει αρκετή ξεκούραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου