Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Γερμανία: Συνεχίζει απτόητη η Μέρκελ μετά τον τραυματισμό


Σφίγγοντας τα δόντια, η Άνγκελα Μέρκελ προεδρεύει σήμερα του πρώτου υπουργικού συμβουλίου του έτους με... πατερίτσες.
Η υγεία ενός ηγέτη, πόσο μάλλον της επικεφαλής της «ατμομηχανής» της Ευρωζώνης, είναι καίριας σημασίας, εκτιμούν οι αναλυτές κι επισημαίνουν ότι η παρουσία της στη σημερινή συνάντηση των υπουργών του «Μεγάλου Συνασπισμού», είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Αντικαγκελάριος και υπερπουργός Βιονηχανίας, χάνει μία μεγάλη ευκαιρία να λάμψει καθώς, ως επίσημος αντικαταστάτης της σιδηράς κυρίας, σύμφωνα με το άρθρο 69 του γερμανικού Συντάγματος, θα μπορούσε να κλέψει την παράσταση έχοντας όλα τα βλέμματα στραμμένα επάνω του. Ομως, η Μέρκελ, μία γυναίκα που εργάζεται ασταμάτητα 18 ώρες το 24ωρο, δεν του κάνει το χατίρι και αποδεικνύει ότι τίποτε δεν την πτοεί ακόμα και ένας σοβαρός τραυματισμός στη λεκάνη κάνοντας σκι στις ελβετικές Άλπεις.

Οι φωτογραφίες με τις πατερίτσες δείχνουν μία αρχηγό κράτους αρκετά δυνατή, με πειθαρχία, δίνοντάς της έναν ακόμα επικοινωνιακό άσο στο μανίκι. Αύριο, αναμένεται να δώσει το «παρών» στη δεξίωση για το νέο έτος του γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα «Bild», παρά τους πόνους που της προκαλεί το τραύμα και τις ιατρικές συμβουλές να παραμείνει κλινήρης, η καγκελάριος της Γερμανίας είναι σχεδόν αναγκασμένη να δείξει δημόσια παρουσία, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές. Όπως επισημαίνουν, η υγεία ενός πολιτικού αποτελεί παράγοντα ισχύος. Για το λόγο αυτό, δεν είναι μόνο ένα ιατρικό αλλά και ένα στρατηγικό ζήτημα σε ποια ραντεβού θα είναι παρούσα η Μέρκελ.

Για παράδειγμα, με την σημερινή της παρουσία στο υπουργικό συμβούλιο θα επιδείξει πολιτική δύναμη και δεν θα δώσει την ευκαιρία στον Αντικαγκελάριο και πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να διευθύνει τη συνεδρίαση και να κερδίσει κατά αυτόν τον τρόπο αυτός τις εντυπώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου