Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η νταλίκα έσπειρε τον θάνατο


Ο συνδυασμός της εγκληματικής αμέλειας ενός Τούρκου οδηγού νταλίκας και της απροσεξίας του Ελληνα οδηγού λεωφορείου έβαψε στο αίμα την επιστροφή φοιτητών και φοιτητριών στη Θεσσαλονίκη από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δύο νεαρές κοπέλες βρήκαν τραγικό θάνατο και άλλα 21 άτομα τραυματίστηκαν -στην πλειονότητά τους φοιτητές-, τα δύο από τα οποία σοβαρά, σε φοβερό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην εθνική οδό, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας καρφώθηκε πίσω από τουρκικό φορτηγό, που είχε σταματήσει παράνομα στην άκρη του δρόμου, χωρίς να λάβει κανένα μέτρο προειδοποίησης και προστασίας των διερχόμενων οδηγών.

Το δυστύχημα έγινε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, στο 481ο χλμ. της Εθνικής Αθηνών - Θεσσαλονίκης, περίπου τρία χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Μαλγάρων, ανεβαίνοντας προς τη συμπρωτεύουσα, και ξύπνησε μνήμες από άλλα πολύνεκρα τροχαία με λεωφορεία στο παρελθόν.

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από το Αγρίνιο στις 9.35 το πρωί, με περισσότερους από 30 επιβάτες, στη συντριπτική τους πλειονότητα φοιτητές και φοιτήτριες από την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και των γύρω νομών που σπουδάζουν στη Βόρεια Ελλάδα και βρέθηκαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για τις γιορτές. Εκανε στάσεις στην Κοζάνη και στη Βέροια, όπου αποβίβασε κάποια αγόρια και κορίτσια που σπουδάζουν εκεί και συνέχισε το δρομολόγιο με τους περισσότερους, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Λίγα λεπτά πριν από τις 4 το απόγευμα, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, το λεωφορείο προσέκρουσε στην πίσω αριστερή πλευρά του φορτηγού ψυγείου από την Αττάλεια της Τουρκίας, που μετέφερε οπωροκηπευτικά και βρισκόταν για άγνωστο λόγο σταματημένο στην άκρη του δρόμου. Το μισό ήταν μέσα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και το άλλο μισό προεξείχε στον δρόμο (!), σε ένα σημείο όπου χωρίς αμφιβολία απαγορεύεται η στάθμευση. Ακόμη κι αν είχε σταματήσει λόγω βλάβης ή άλλης κατάστασης ανωτέρας βίας, όφειλε να τοποθετήσει προειδοποιητικό τρίγωνο σε ικανή απόσταση πίσω από το φορτηγό και να ανάψει τα αλάρμ, τόνιζαν στο «Εθνος» αξιωματικοί της Τροχαίας, προσθέτοντας πως ο Τούρκος οδηγός δεν έκανε τίποτα από τα δύο. Ο τελευταίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου