Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Μπαρόζο: Οφείλουμε στους Έλληνες τις έννοιες Δημοκρατία και Ευρώπη «Τι λες, το καταλάβατε!!!»


Η Ευρώπη οφείλει στους Έλληνες τις έννοιες Δημοκρατία και Ευρώπη, δήλωσε σήμερα, μιλώντας στην Ευρωβουλή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έπειτα από την παρουσίαση των στόχων της ελληνικής προεδρίας από τον Αντώνη Σαμαρά

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρόζο, η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης είναι το βασικό καθήκον της Κομισιόν πριν από τις Ευρωεκλογές οι οποίες, όπως είπε, θα ενισχύσουν τη Δημοκρατία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημείο αυτό και στον πολιτικό εξτρεμισμό που παρατηρείται σε αρκετά κράτη - μέλη.

«Αναδύονται ακροδεξιές και ακροαριστερές ρητορικές, οι οποίες πρέπει να αποφευχθούν. Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση του λαϊκισμού», είπε, τονίζοντας ακόμη πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιθυμεί πολίτες δύο κατηγοριών.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ελεύθερη διακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών είναι μια από τις βασικές αρχές της Ε.Ε., η οποία, όπως είπε, «πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε κόστος, καθώς συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου