Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αυτές είναι οι 11 πολυεθνικές που ζητούν μισθούς Βουλγαρίας


Οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών που συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και ζήτησαν μείωση του μισθού στα επίπεδα των250-300 ευρώ για τους νέους ώστε να βελτιωθεί, όπως είπαν, η ανταγωνιστικότητα.


Μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα, στη συνάντηση που είχαν με τον Κωστή Χατζηδάκη οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών τόνισαν τα εξής: «Η ελληνική αγορά πεθαίνει. Τα χρήματα που υποσχεθήκατε ότι θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δεν έπεσαν. Κι εμείς πρέπει να ανταγωνιστούμε τα κόστη της Ανατολής. Είναι μια ιδέα που θα πρέπει να σκεφθείτε, για να μειωθεί άμεσα το ποσοστό της ανεργίας, και μάλιστα τους νέους. Ειδικά τώρα που ακούμε ολοένα και συχνότερα "μια δουλειά θέλω, ό,τι να 'ναι και όσο να 'ναι"». Ναι καλά διαβάσατε. Με αυτόν τον κυνισμό αντιμετωπίζουν την ανάγκη της νεολαίας να εργαστεί: 250 - 300 ευρώ, για μια δουλειά ό, τι νά΄ναι και όσο να΄ναι".

 

Οι πολυεθνικές αυτές και οι εκπρόσωποί τους είναι:

 

Μηνάς Ζωούλλης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος τηςBarilla Hellas.Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas.Ανδρέας Καλατζόπουλος, γενικός διευθυντής της Philip Morris.Κωνσταντίνος Φαλτσέτας, επικεφαλής της Henkel Hellas.Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina - NOYNOY. Ελ. Χαλουλάκος, διευθύνων σύμβουλος της Kraft Hellas.Δημήτριος Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex.Raymond Franke, επικεφαλής της Nestle.Κατερίνα Αρβανιτάκη, υπεύθυνη πωλήσεων της SCA Hygiene Products.Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικοδομικών υλικών Ytong - Thrakon.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου