Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Χρυσόστομος: Στη διάθεση του κράτους η περιουσία της Εκκλησίας


Στη διάθεση του κράτους θέτει ολόκληρη την περιουσία της Εκκλησίας ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, προκειμένου η Κύπρος να σταθεί στα δικά της πόδια, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα του τόπου και να στηριχθεί ο κυπριακός λαός.

Ο Μακαριώτατος, σε δηλώσεις του, ύστερα από 45λεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίς το πρωί, είπε ότι του υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση, η οποία προνοεί την έκδοση κρατικών ομολόγων.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υποθηκευθεί όλη η περιουσία της Εκκλησίας, η οποία, όπως τόνισε, είναι τεραστίων διαστάσεων, και το αντίτιμο να επενδυθεί σε κρατικά ομόλογα.

Προσέθεσε ότι όλες οι Μητροπόλεις, τα Μοναστήρια και οι ενορίες θα πάρουν ομόλογα. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η όλη κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Συνεχάρη παράλληλα τους βουλευτές για την ορθή απόφαση που έλαβαν χθες, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να μάθει επιτέλους να σέβεται και τους μικρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου